La NASA prova taxis aeris per a paquets i persones

  • L’Avió Elèctric d’Enlairament i Aterratge vertical (eVTOL) serviria per descongestionar les carreteres

La NASA prova taxis aeris per a paquets i persones

NASA

2
Es llegeix en minuts

L’agència espacial nord-americana NASA ha començat les proves d’un Avió Elèctric d’Enlairament i Aterratge Vertical (eVTOL, en anglès) que servirà de taxi aeri per descongestionar vies terrestres i brindar un servei més ràpid als usuaris. La NASA va anunciar que les proves amb l’eVTOL de l’empresa d’aviació Joby van començar aquest dilluns a prop de Big Sud (Califòrnia) i es prolongaran fins al divendres 10 de setembre.

En el futur, aquests avions podrien servir com taxis aeris per als qui es troben en ciutats i àrees circumdants a tot el país, afegint un altre manera de transport per moure persones i mercaderies, va detallar aquest dimarts la NASA en un comunicat. A més de taxis aeris, aquest sistema podria incloure avions com drons d’entrega de paquets i vehicles de transport mèdic.

L’agència recopilarà informació sobre com es mou el vehicle, com sona i com es comunica amb els controladors.

Es tracta de la primera vegada que la NASA prova un avió eVTOL com a part de la Campanya Nacional de Mobilitat Aèria Avançada (AAM, en anglès) d’aquesta agència federal. L’objectiu és recollir dades acústiques i de rendiment del vehicle i és a més un pas per al 2022 realitzar proves de vol més complexes amb altres vehicles de la indústria.

Aquesta prova ajudarà a identificar bretxes en les regulacions i polítiques actuals de l’Administració Federal d’Aviació dels EUA (FAA, en anglès) per ajudar a incorporar aquest tipus d’aeronaus al Sistema Nacional de l’Espai Aeri.

Proves durant anys

La campanya d’esdeveniments per promoure la mobilitat de l’espai aeri al país es portarà a terme en múltiples ubicacions durant diversos anys.

La prova és «un pas estratègic important en els objectius de la NASA per accelerar el cronograma de la indústria AAM», va dir Davis Hackenberg, gerent d’integració d’aquesta missió de la NASA. «Aquests escenaris de prova ajudaran a informar de les bretxes en els estàndards actuals per beneficiar el progrés de la indústria en la integració de vehicles AAM en l’espai aeri», va afegir.

Notícies relacionades

Aquesta campanya «és fonamental per impulsar la comprensió científica i l’acceptació pública dels avions eVTOL», va dir, per la seva banda, JoeBen Bevirt, fundador i director executiu de Joby Aviation. L’equip també provarà els processos d’aeronavegabilitat i seguretat de vol de la NASA per aprovar els participants que viatgin com a part de la campanya.

La Campanya Nacional AAM és administrada pel projecte de Mobilitat Aèria Avançada de la NASA, que planeja ser un catalitzador comunitari per desenvolupar i validar solucions de transport.

Temes:

Espai NASA