A Itàlia

Una monja antivacunes, denunciada davant el bisbe pel seu germà metge

  • Qüestiona que la religiosa no pari d’enviar propaganda contra la immunització a través del mòbil

zentauroepp53103485 misa npoles201128115511

zentauroepp53103485 misa npoles201128115511 / CIRO DE LUCA

1
Es llegeix en minuts

La mare superiora del monestir de Montegalda (Vicenza, nord d’Itàlia) ha sigut «denunciada» a la diòcesi pel seu germà metge, que ha revelat que ella i les altres cinc monges que viuen al lloc no estan vacunades i s’oposen a la immunització.

«Malgrat la crida a la vacuna del Papa, dels bisbes i del president [ italià, Sergio] Mattarella... teniu un niu d’antivacunes [..] És el monestir de Montegalda amb la mare superiora que viu dels telèfons cel·lulars i de la propaganda diària i tonta antivacunes. El súmmum és que és la meva germana», escriu el doctor, Primo Brugnaro, en una carta a la diòcesi que revela avui el diari local ‘Il Gazzattino’.

El metge, jubilat de 72 anys, va treballar durant anys com a metge d’atenció primària a la zona i ha sigut vacunador voluntari del sistema sanitari, per la qual cosa es mostra indignat per l’actitud de la germana. «Fa un any que està així. Em molesta la seva posició. La meva germana rep missatges antivacunes i immediatament els reexpedeix. Si no vol vacunar-se, que es guardi les seves idees per a si mateixa. Però les regles han de ser respectades», diu, i relata que en la missa dominical al monestir no es compleix l’obligació de portar mascareta.

«Responsabilitat personal»

En la seva resposta, la diòcesi ha destacat que el mateix bisbe «en diverses ocasions ha expressat aquesta elecció responsable cap a si mateixos i cap als altres» i s’ha «informat periòdicament els rectors i les realitats religioses de la necessitat d’atenir-se a les indicacions del Govern sobre les normes i comportaments a adoptar, com distanciaments i ús de mascaretes».

Respecte a la vacuna, «pot ser exclusivament responsabilitat personal de cada un», s’indica a la nota, segons el diari, que ha contactat amb la monja en qüestió.

Notícies relacionades

«Admeto que no estic vacunada», diu la mare Angela Brugnaro, de 77 anys, que assegura que ho farà «al setembre» i que no ha rebut cap comunicació del bisbe.

Crec que ho faré al setembre. He volgut esperar fins a l’estiu perquè a l’estiu no hi ha gaire perill. Però si aquesta malaltia torna a començar i causa tantes víctimes, . llavors hi vaig», assegura.