Per monòxid de carboni

Els 34 menors intoxicats a Fogars de Montclús són donats d’alta de l’hospital

  • Van patir una afectació lleu després d’haver inhalat monòxid de carboni a la casa rural on passaven uns dies, per causes que encara es desconeixen

Intoxicados 34 menores y 4 monitores en casa de colonias Fogars de Montclús

Intoxicados 34 menores y 4 monitores en casa de colonias Fogars de Montclús / Quique García (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Un total de 34 menors dels 54 que estaven de colònies en una casa de Fogars de Montclús (Vallès Oriental) i quatre monitors han sigut donats d’alta dels hospitals on havien sigut traslladats en estat lleu aquest dissabte després de patir una intoxicació múltiple per monòxid de carboni. Tots han passat unes hores en observació, però han pogut abandonar els centres hospitalaris aquesta tarda.

Els Bombers de la Generalitat han acudit a la casa al voltant de les 12.00 hores, després de rebre un avís de la intoxicació. Van procedir a evacuar qui havia dins i van revisar les habitacions, les dutxes, les piscines i altres instal·lacions. Fins ara no han transcendit les causes de la fuita de monòxid de carboni.

A la casa rural –Can Riera de Ciuret, situada a la falda del Montseny–, passaven uns dies 54 nens i adolescents d’entre 5 i 18 anys d’un centre d’oci educatiu de Mataró (Maresme), acompanyats de nou monitors i quatre responsables. Alguns van haver de ser tractats amb oxigen, malgrat que no van necessitar ser traslladats a centres sanitaris.

Investigació oberta

Notícies relacionades

Un total de deu dotacions dels bombers s’han mantingut durant hores al lloc dels fets per esbrinar l’origen de la fuga, amb la col·laboració dels operaris de la companyia del gas i la que s’ocupa de les calderes.

De tots els atesos, 9 han sigut traslladats a l’Hospital de Sant Celoni, a la mateixa comarca; 15, al de Mataró (Maresme); 7 al de Granollers i 7 més al de Mollet, al Vallès Oriental. Tots han evolucionat favorablement i han pogut ser donats d’alta.

Temes:

Mollet