Sense toc de queda

L’oci nocturn demana poder obrir fins a les 3.30 hores per frenar el ‘botellon’

La restauració de Barcelona reivindica ampliar l’horari fins a les 2.00 de la matinada

L’oci nocturn demana poder obrir fins a les 3.30 hores per frenar el ‘botellon’

JORDI OTIX

1
Es llegeix en minuts

La patronal de l’oci nocturn Fecasarm considera que la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya d’aixecar el toc de queda en 129 municipis catalans comporta la «imperiosa necessitat de reobrir immediatament el sector de l’oci nocturn legal».

El col·lectiu ja havia criticat aquesta setmana que la Generalitat «s’havia acomodat en la pròrroga de restriccions desproporcionades i injustificades», malgrat que a principis d’estiu va dir que serien per poc temps.

Consideren que la resolució del TSJC reforça el discurs de la patronal i fa que en aquests moments el sector de l’oci nocturn legal «sigui l’única solució als ‘botellons’ i festes il·legals». Segons la seva opinió, si aquests ja eren «incontrolables», «sense el toc de queda encara més».

Notícies relacionades

La Fecasarm reclama que s’autoritzi de forma immediata la reobertura dels locals nocturns a l’aire lliure fins a les 3.30 hores, amb 30 minuts per desallotjar, i que en un màxim de 15 dies hi hagi un nou protocol d’accés als espais interiors de forma segura.

Més activitat de l’hostaleria

El Gremi de Restauració de Barcelona ha aplaudit la decisió del TSJC que deixa Barcelona sense toc de queda. Però l’entitat defensa que al desaparèixer el confinament nocturn no hi ha motius per continuar restringint «de manera tan severa l’horari de les activitats de restauració». Per això, demanen que es prolongui almenys fins a les 2.00 hores. «El Govern», manté Roger Pallarols, director de la patronal, «no hauria d’esperar que torni a ser el TSJC que ampliï l’horari dels bars i restaurants, com ja va fer el 21 de maig passat quan va estimar un recurs presentat pel gremi».