Per la variant delta

Austràlia obliga a utilitzar mascaretes a l’aire lliure en l’epicentre de la Covid

  • La nova multa de 310 euros per no utilitzar mascaretes s’aplicarà a tots els habitants de Nova Gal·les del Sud sense excepció

Austràlia obliga a utilitzar mascaretes a l’aire lliure en l’epicentre de la Covid

EFE/ Dean Lewins

2
Es llegeix en minuts
EFE

Les autoritats australianes van imposar aquest dijous l’ús obligatori de mascaretes facials a l’aire lliure a la zona de l’epicentre del brot de Covid-19 a la ciutat de Sydney i van donar nous poders a la Policia per fer complir les mesures sanitàries.

«Si poses un peu fora de casa teva, necessites utilitzar una mascareta en tot moment sense importar on estiguis», ha dit avui la cap de govern de l’estat de Nova Gal·les del Sud, Gladys Berejiklian, a l’anunciar en roda de premsa la mesura que regeix als vuit municipis on es produeixen la propagació més elevada de la variant delta.

A aquests municipis de l’oest de la ciutat, que tenen restriccions més dures que la resta de Sydney i les comunitats veïnes– que estan confinades des del 26 de juny fins al 27 d’agost– també se’ls va reduir, de 10 a 5 quilòmetres, el radi de desplaçaments permès per fer la compra o fer exercicis.

No obstant, la nova multa de 500 dòlars australians (368 dòlars dels EUA o 310 euros) per no utilitzar mascareta, una pujada d’un 40%, s’aplicarà a tots els habitants de Nova Gal·les del Sud sense excepció.

Davant l’increment dels casos de Covid-19, que aquest dijous van sumar 239 infeccions locals i dos morts, el govern de Nova Gal·les del Sud va reforçar la presència de la Policia, a qui va donar nous poders per vigilar el compliment de les mesures contra la Covid-19.

«Des de demà, la Policia tindrà el poder de tancar els establiments públics, els projectes de construcció, llocs de treball o negocis si continuen incomplint les mesures de salut pública», va assenyalar la cap del govern de Nova Gal·les del Sud.

Notícies relacionades

El brot de la delta a Sydney, que acumula des que es va detectar a mitjans de juny passat més de 2.600 infeccions i 13 morts –entre ells una jove estudiant llatinoamericana–, es va filtrar fa unes setmanes a altres regions d’Austràlia, que van aconseguir controlar la propagació amb confinaments estrictes i primerencs.

Austràlia, que manté les seves fronteres internacionals tancades i atribueix els brots a la filtració del virus des dels centres de quarantena dels viatgers, acumula més de 33.500 infeccions i 923 morts des de l’inici de la pandèmia, mentre que ha vacunat amb la pauta completa un 16% de la població major de 16 anys.