Doble efecte

Així pots deixar les parets blanques sense haver de pintar

  • Si es vol estalviar esforç i diners, hi ha una manera de netejar una estança sense haver d’emblanquinar-la

Així pots deixar les parets blanques sense haver de pintar

Pexels / Karolina Grabowska

1
Es llegeix en minuts

Són moltes les persones que no es volen arriscar a pintar de colors estridents o cridaners les parets de casa seva i opten per tonalitats més neutres. El blanc és un dels més utilitzats, ja que aportalluminositat i fa sensació de neteja i amplitud. No obstant, és un dels colors més traïdors, ja que s’embruta amb gran facilitat. El mínim frec involuntari amb les sabates, la roba o els mobles deixen petites taques visibles per a tots els que entren a l’habitació. De vegades, per netejar les taques no n’hi ha prou amb aigua i sabó o amb una esponja màgica de les que venen als supermercats, sinó que la solució és tornar a pintar.

No obstant, pintar o repintar és una missió que resulta complicada de planejar i que suposa un gran esforç físic i econòmic. Per començar cal comprar la pintura i després cal tapar-ho bé tot el mobiliari i el terra per evitar gotetes de pintura, perfilar amb paper de pintar els marcs de les portes o les claus de la llum, intentar que les parets acabades de pintar no es diferenciïn de les que queden sense pintar –com el sostre– etcètera.

Notícies relacionades

Per evitar tota aquesta parafernàlia, hi ha un truc per recuperar el blanc de les parets sense necessitat de pintar, embrutar ni respirar l’olor de pintura durant dies. A més, requereix poc temps i esforç, i és molt econòmic. Es tracta de fer servir tres productes que normalment hi ha a qualsevol casa: aigua, lleixiu i un drap. A aquesta barreja se li poden afegir un parell de cullerades de pintura blanca per aconseguir un to encara més blanc.

¿Com aplicar aquesta potinga a la paret?

Amb la barreja obtinguda, es frega la paret amb un drap i es retira l’excés, per evitar les goteres. No obstant, cal tenir en compte que no quedarà net de manera immediata, sinó que cal deixar que la paret s’assequi per poder veure el resultat final i que la paret quedi immaculada. El truc té a més doble efecte, ja que no només netejarà la superfície i blanquejarà la paret, sinó que a més aquesta quedarà desinfectada.