S’entrega a comissaria

L’assassí masclista de Sabadell va matar a ganivetades la seva dona i la va amagar dos dies en un bagul

  • El cadàver de la víctima estava amagat al pis de la Rambla que compartien

  • La família de l’assassinada no la localitzava des de feia 48 hores i els efectius d’emergència l’havien buscat sense èxit

4
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’assassí de Sabadell hauria matat a ganivetades la seva dona i l’hauria amagat durant dos dies en un bagul del pis en què vivien a la Rambla. Els Mossos d’Esquadra han detingut l’home, de 62 anys i nacionalitat espanyola, després que aquest es presentés a la comissaria dimecres al voltant de les 23.30 hores i confessés l’assassinat, que presumptament hauria comès dilluns. La família de la víctima la buscava des d’aleshores. Es deia Amal, era d’origen marroquí i tenia 38 anys.

Agents de la policia autonòmica es van desplaçar fins al domicili del sospitós, al número 83 de la Rambla de la ciutat, juntament amb un metge forense, on van certificar la mort de la dona, amb signes evidents de violència.

Bombers que accedeixen al pis

El detingut s’hauria negat a acompanyar la policia fins al pis per realitzar el registre, per la qual cosa va ser el seu advocat (amb qui es va presentar a les dependències policials) el qui estava present quan van trobar el cos de la víctima, que estaria ficat al bagul.

Prèviament, els Bombers de la Generalitat havien intentat trobar-la sense èxit al seu pis dimecres, al voltant de les cinc de la tarda. Havien sigut alertats per una cosina de la víctima, ja que feia dos dies que la família no podia contactar-hi. Els Bombers, utilitzant una escala, van accedir al domicili a través del balcó.

Agents municipals

Abans la pròpia familiar havia intentat entrar en aquest domicili ubicat a la tercera planta del número 83 de la Rambla. Però la seva cosina no va respondre. Després ho van intentar agents municipals, amb la mateixa sort. Per això van activar els bombers, que sí que van poder entrar al domicili, però el van trobar buit.

Els Mossos creuen, segons les fonts consultades per aquest diari, que van trobar el pis buit perquè el cadàver de la víctima ja era llavors al bagul en què va ser trobat hores després, quan el marit, un home de nacionalitat espanyola, va acudir a la comissaria de Sabadell a confessar el crim.

Treballadores de l’establiment comercial Crack han explicat que la cosina de la víctima és una veïna d’origen marroquí –com la dona assassinada– que viu a Sant Cugat. Aquesta va venir a Sabadell a petició de la germana de la víctima, que era qui feia dos dies que mirava de contactar amb ella.

Sis d’assassinades a Catalunya

A Catalunya el masclisme ha enterrat sis dones aquest 2021. El 14 d’abril, a Manresa, la Jordina va morir escanyada. Tenia dues filles, de 7 i 4 anys. El 27 d’abril, a la Bisbal del Penedès, la Pilar va morir perquè el seu nòvio –suposadament– la va ruixar amb gasolina i després li va calar foc. Tenia una filla major d’edat. L’homicidi de la Betty a Creixell va ser públic el 18 de maig, però va rebre un tret a la cara i un altre al pit entre el 12 i el 13 de maig. Tenia dos fills majors d’edat. El Manuel, el presumpte assassí de la Betty, que es va suïcidar després de matar-la, tenia per la seva banda tres fills majors d’edat més. També el 18 de maig, la Lucía va ser matada a ganivetades a Corbera de Llobregat. El seu marit es va penjar després de matar-la. Tenien dos fills; el més gran, de 13 anys, va descobrir els cadàvers.

Aquest any a Catalunya, quan encara es desconeix si la víctima de Sabadell era mare, hi ha hagut deu fills que han perdut un progenitor, o tots dos, per culpa del masclisme. Quatre d’ells eren menors d’edat.

En cas de confirmar-se que es tracta d’un assassinat masclista, aquesta dona s’afegiria a les 27 víctimes mortals reconegudes per la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere des de principis d’any; 1.104 des del 2003, l’última coneguda també aquest dijous a Pozuelo de Alarcón.

El 016 atén totes les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia i en 52 idiomes diferents, igual com el correu 016-online@igualdad.gob.es. També es presta atenció mitjançant WhatsApp a través del número 600 000 016 i els menors poden dirigir-se al telèfon de la Fundació ANAR 900 20 20 10.

Minut de silenci

Notícies relacionades

A les 12 hores hi ha hagut una concentració de rebuig del nou assassinat masclista davant de l’Ajuntament de Sabadell a què ha assistit la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tania Verge, que ha aprofitat per adreçar-se a les dones que suporten situacions de violència amb les seves parelles o exparelles: «No esteu soles, hi ha una xarxa preparada per ajudar-vos», les ha convidat.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha afegit que es tracta de «moments molt durs» per a la ciutat, a la casa consistorial de la qual onejaven les banderes a mig pal.