Gairebé 8.000 contagis

La xifra d’ingressats a Catalunya, com fa cinc mesos

En les últimes hores s’han notificat gairebé 8.000 contagis i 15 morts

La xifra d’ingressats a Catalunya, com fa cinc mesos

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

Catalunya va superar ahir la barrera dels 300 pacients de Covid ingressats a les ucis i els responsables sanitaris temen que aquesta xifra arribi fins als 400, si bé els nous contagis diaris, malgrat ser encara molt elevats (7.915 en les últimes 24 hores), són una mica menors que la setmana passada. Preocupa especialment la situació als hospitals en ple període vacacional, ja que, segons les dades actualitzades de Salut, d’aquest dimarts, avui hi ha 1.823 pacients hospitalitzats, 140 més que ahir. És una xifra similar a la que hi havia al febrer.

Les xifres de crítics no han sigut actualitzades: ahir n’hi havia 307. Els ingressats a les ucis són majoritàriament persones que no estan vacunades o que tenen una dosi, i un de cada cinc és menor de 40 anys. L’edat dels nous contagiats continua pujant i ja és de 30,8 anys. Va arribar a baixar 26.

Baixen l’Rt i l’EPG

Els experts esperen que la setmana que ve s’arribi al pic i comenci un descens, tot i que temen que la xifra d’ingressats sobrepassi els 2.000.

Notícies relacionades

Catalunya manté una incidència acumulada a set dies de 605,90 casos per cada 100.000 habitants –el llindar per al toc de queda està fixat en 400 i ja és molt alt–, mentre que el risc de rebrot (EPG) va descendint a poc a poc i està en els 1.231 punts. La velocitat de propagació (Rt) també continua decreixent i s’acosta a l’1, concretament un 1,04 (fa una setmana vorejava el 2). Això significa que cada 100 infectats contagien una mitjana de 104 persones.

La mortalitat era un indicador que havia millorat substancialment abans de la cinquena onada i ara està empitjorant: si a finals de juny hi havia 8 òbits setmanals, l’última setmana la xifra ascendeix a 52. En les últimes hores s’han notificat 15 morts.