Juliol tòrrid

Aire saharià: les temperatures escalen fins als 42 graus aquesta setmana

Les previsions meteorològiques alerten que la calor s’imposarà entre dijous i divendres

Barcelona 14/06/2021 Ola de calor en las playas de Barcelona Barceloneta  Foto de Ferran Nadeu

Barcelona 14/06/2021 Ola de calor en las playas de Barcelona Barceloneta Foto de Ferran Nadeu / Ferran Nadeu

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una intrusió d’aire saharià provocarà un ascens acusat de les temperatures en els pròxims dies, cosa que farà que els termòmetres escalin probablement fins als 42 graus en alguns punts de la Península, com l’interior i el sud. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha avisat que la canícula (el període més càlid de l’any) ja és aquí i que l’augment de temperatures progressiu s’allargarà almenys fins divendres.

Aquest dimarts, la calor posarà en risc Aragó, La Rioja, Navarra, Madrid, Albacete, Conca, Guadalajara, Toledo i Lleida, mentre que les pluges i tempestes activaran els avisos a Barcelona, Girona, Lleida i Osca. Terol també estarà en risc per tempestes.

Nits càlides

Segons Meteored, dijous serà un dia molt calorós a la Península, amb màximes que superaran els 40 graus i podrien arribar als 43 a la vall del Guadalquivir i a la depressió de l’Ebre. En capitals com ara Pamplona, Logronyo, Toledo i Granada podrien acostar-se a la barrera dels 40ºC. A més, també ascendiran les temperatures nocturnes.

El cap de setmana el termòmetre es moderarà.

Tempestes poc extenses

Aquest dimarts, a Catalunya es preveu que hi hagi xàfecs poc extensos que en algun moment es podrien convertir també en tempestes:

Notícies relacionades

El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat igualment que les temperatures aniran clarament a l’alça a partir de dimecres. Entre dijous i divendres és quan la calor podria ser més intensa:

Les comarques d’interior, principalment de Ponent però també de la conca de l’Ebre, registraran els pics de temperatura més severs, com ja va passar el cap de setmana passat, quan diumenge es va arribar als 37,5 graus a Aitona, per exemple: