De 1.00 a 6.00 hores

Argimon preveu mantenir el toc de queda nocturn més de tres setmanes

«No podem fiar-ho tot a la bata blanca. Ens equivoquem. S’han d’evitar els contagis», afirma el conseller

Argimon preveu mantenir el toc de queda nocturn més de tres setmanes

EFE / QUIQUE GARCÍA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dilluns el conseller de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha assegurat que preveu mantenir el toc de queda nocturn, entre l’1 i les 6 de la matinada a 161 municipis catalans, més de tres setmanes per poder baixar la incidència dels afectats per la pandèmia de coronavirus.

En una entrevista a la Ser recollida per Europa Press, ha precisat que en una setmana es podrà observar algun fruit del toc de queda nocturn, «però per poder baixar aquesta incidència es necessita més d’una, dues i tres setmanes».

El que no preveu ampliar el conseller és la llista dels municipis afectats per aquesta mesura, al·legant que ja van exigir requisits «bastant estrictes».

Reduir els contagis

Després del cap de setmana, el conseller ha constatat que ja s’aprecia un lleuger descens de contagis en totes les edats, sobretot entre els més joves, i creu que el confinament nocturn pot ajudar a reduir els contactes entre aquest col·lectiu «tot i que també és cert que poden seguir en l’entorn més privat».

Notícies relacionades

Després de considerar que no va ser un error eliminar l’obligatorietat de portar mascareta, ha recalcat que això s’ha d’aplicar quan un va sol o acompanyat de la seva bombolla, però no en altres casos.

«No podem fiar-ho tot a la bata blanca. Ens equivoquem. S’han d’evitar els contagis», ha afirmat Argimon, després d’advertir que les vacunes no són 100% efectives, i ha afegit que gran part dels ingressats en hospitals o a les ucis són persones no vacunades o que no tenien la pauta completa.