El foc del Cap de Creus, estabilitzat

Els bombers aconsegueixen perimetrar la zona del foc, que ha arrasat 410 hectàrees

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els bombers han aconseguit aquest diumenge estabilitzar l’incendi que es va iniciar a Llançà divendres i ha arrasat més de 410 hectàrees al Cap de Creus. Encara hi ha algun foc i els equips d’extinció mantenen la vigilància i les seves tasques, però les flames cremen en una zona perimetrada i l’optimisme guanya força després d’unes primeres jornades nefastes. No es donarà el foc per controlat fins que s’apagui la fusta que encara crema.

Notícies relacionades

L’evolució positiva durant les últimes hores de dissabte ja va permetre que poguessin tornar a casa seva algunes de les 350 persones que havien sigut evacuades. Entre els afectats per l’avenç de les flames hi havia fins i tot un grup de nens procedents de França que estaven de colònies.

El foc, segons les investigacions dels Agents Rurals, va ser originat per una burilla llançada al voral d’una carretera. Els cigarros mal apagats han causat en l’última dècada a Catalunya 300 incendis i han sigut els causants que cremessin més de 10.000 hectàrees de massa forestal.