Empresa catalana

França retira tots els lots d’un fuet procedent d’Espanya vinculat a 45 casos de salmonel·losi

La companyia afectada per la mesura és Embotits Caula S.L., amb seu a Girona

França retira tots els lots d’un fuet procedent d’Espanya vinculat a 45 casos de salmonel·losi

ARCHIVO

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Les autoritats sanitàries franceses han anunciat aquest dissabte la retirada de tots els lots d’una marca catalana de fuet vinculats a 45 casos de salmonel·losi, 27 dels quals afecten nens.

Segons ha informat el Ministeri de Salut francès en la seva pàgina web, els casos estan vinculats al consum de fuet produït per l’empresa catalana Embotits Caula S.L., amb seu a Girona. L’esmentada relació va ser confirmada el 15 de juliol per la Direcció General d’Alimentació, la Direcció General de Sanitat i Salut Pública de França.

«A partir d’avui es procedirà a la retirada de tots els lots», segons ha explicat el Ministeri de Salut francès en un comunicat publicat a la seva pàgina web. Les soques de salmonel·losi investigades en els afectats comparteixen les mateixes característiques genètiques i van ser identificats entre el 24 de juny i el 15 de juliol pel Centre Nacional de Referència de Salmonel·losi.

Diarrea, vòmits i febre

Notícies relacionades

La intoxicació alimentària causada per la salmonel·la dona com a resultat trastorns gastrointestinals d’aparició sobtada (diarrea, vòmits) sovint acompanyats de febre i mals de cap que generalment passen de 6 a 72 hores després del consum dels productes contaminats. Aquests símptomes poden ser més pronunciats en nens petits, dones embarassades, persones immunodeprimides i persones grans, recorda el Ministeri.

El centre recomana que les persones que encara tinguin els productes afectats no els consumeixin i els tornin al punt de venda on van ser adquirits. L’any passat, el país va retirar dels mercats diversos lots de fuet d’una altra empresa catalana, Embotits Solà, per la detecció de salmonel·la als seus productes.

Temes:

França