Autocrítica de Salut

Argimon diu que no s’han fet bé les coses amb la Covid i que els festivals van ser un «error»

El conseller descarta dimitir perquè el virus és «imprevisible»

El toc de queda es podria allargar un mes renovant l’aval judicial cada 7 dies

A1-117690959.jpg

A1-117690959.jpg / FERRAN SENDRA (EPC)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha assegurat aquest divendres que hi ha hagut decisions que no s’han pres correctament en la gestió de la pandèmia. «Amb aquestes xifres de contagis, clarament no hem fet bé les coses, no he fet bé les coses», ha admès en una entrevista a Catalunya Ràdio.

No obstant, ha descartat dimitir perquè el coronavirus, «com tots els virus, és imprevisible, i des d’aquest punt de vista anirà fent esses», ha vaticinat.

Una «doble realitat»

Sobre si la Generalitat ha tardat massa a adoptar noves restriccions davant el repunt de contagis després de la revetlla de Sant Joan, ha contestat: «Podria ser que haguéssim hagut d’actuar abans» i ha argumentat que existeix una «doble realitat», perquè al carrer no hi ha sensació de pandèmia mentre als centres de salut sí que es percep l’impacte dels contagis.

Sobre si va ser un error celebrar grans festivals de música com el Canet Rock, el Cruïlla i el Vida en aquest context, ha contestat que sí i que «no ho repetiria» perquè amb la seva realització es van enviar missatges contradictoris, tot i que ha avançat que les dades preliminars dels estudis que es van portar a terme durant els esdeveniments revelen que no van suposar un gran impacte.

Quatre setmanes revalidant

A l’espera que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) decideixi sobre el toc de queda, Argimon ha confiat que ho avali i ha plantejat mantenir-lo fins a quatre setmanes, renovant-lo «cada setmana». Si els magistrats no avalen el toc de queda nocturn –ha afirmat–, Catalunya continuaria amb les mateixes mesures de moment i el Govern «reavaluaria si fa falta alguna més», tot i que Argimon ha dit que no és partidari de tancaments perimetrals.

Notícies relacionades

El conseller ha afirmat que les dades epidemiològiques continuen sent «molt dolentes», malgrat el cert «alentiment» en el grup de 15 a 29 anys. Ha afirmat que el coronavirus no desapareixerà i ha augurat noves onades.

Un miler de sanitaris vacunats però infectats

D’altra banda, ha explicat que hi ha un miler de treballadors de centres sanitaris que malgrat estar vacunats amb la pauta completa s’han infectat en aquesta cinquena onada.