A Alhama de Murcia

Agredeix tres sanitaris que van retirar el vel a la seva dona per atendre-la després de trencar aigües

«La senyora no hi va posar cap impediment, però el marit ens va empènyer, ens va cridar que érem racistes i que no respectàvem les seves tradicions», relata un dels atacats

Agredeix tres sanitaris que van retirar el vel a la seva dona per atendre-la després de trencar aigües

R.D.C.

1
Es llegeix en minuts

Sanitaris del Servei d’Urgències d’Alhama de Murcia han denunciat un veí de la localitat per agressió i amenaces, ja que, segons expliquen, va intentar pegar-los, els va empènyer i els va insultar quan ells es van desplaçar al seu domicili a atendre la seva dona, que estava a punt de donar a llum.

Les víctimes: una doctora, un infermer i un tècnic. Un dels tres sanitaris agredits va detallar que van rebre un avís que «una senyora havia trencat aigües i no tenia cotxe» per desplaçar-se a l’hospital. La partera, de credo musulmà, portava un vel que li cobria el cap i el coll. Van anar amb l’ambulància a una vivenda ubicada al nucli urbà del poble, la van baixar al carrer, la van ajeure a la llitera i «el mocador ens destorbava», per atendre la pacient, ja que dificultava la tasca dels professionals a l’hora de col·locar a la dona tant la mascareta que havia de portar, a causa de la pandèmia de Covid, com altres aparells mèdics necessaris per a l’atenció en el part. «La senyora no hi va posar cap impediment» en retirar-se el hijab, va relatar el sanitari, però sí el seu marit, que «em va empènyer, ens va dir que érem racistes i que no respectàvem les seves tradicions». 

Notícies relacionades

El subjecte, a més, es negava que la seva dona anés a l’ambulància perquè dos dels sanitaris eren homes

Es va posar tan violent que els sanitaris van haver d’avisar la Policia Local, que es va personar al lloc. «Marxem, que el nen neix», rememora un dels agredits que van dir. La criatura va arribar al món hores després al Virgen de la Arrixaca de Múrcia. Els sanitaris atacats es van desplaçar a la caserna per formalitzar la denúncia contra el veí, de 39 anys i origen marroquí. «És la primera vegada que un home es preocupa més per un mocador que pel seu fill», lamenten.

Temes:

Múrcia