Des del port de València

Centenars d’estudiants confinats a Mallorca tornen a casa seva

  • Múltiples mesures sanitàries han vetllat perquè no trenquessin la bombolla

Centenars d’estudiants confinats a Mallorca tornen a casa seva

Germán Caballero

2
Es llegeix en minuts

A les 17:00 hores de la tarda i amb puntualitat britànica, el ferri de Balearia amb 181 estudiants que es trobaven aïllats a Mallorca pel macrobrot sofert fa uns dies ha arribat a aigües del port. València s’ha convertit en una breu escala per als estudiants que s’havien embarcat set hores abans a Palma, on ahir les autoritats balears van contractar el barco en vista de la decisió judicial que impedia l’aïllament dels joves en un hotel.

A terra, un ampli dispositiu de seguretat, sanitaris i logística esperava a peu de barco per garantir-ne l’aïllament i posterior trasllat als seus llocs d’origen per impedir que es produïssin més contactes.

Els estudiants de diferents punts del país que es trobaven aïllats han ocupat una part del barco, concretament un saló privat reconvertit en «bombolla» que havia habilitat la companyia amb l’objectiu d’evitar el contacte amb la resta dels passatgers.

Els estudiants que arribaven a València eren madrilenys, gallecs i, majoritàriament, andalusos. De fet, Galícia i Madrid havien disposat un autocar per recollir els joves de les seves autonomies, mentre que la Junta d’Andalusia ha contractat un total de set autobusos per poder posar punt final a un viatge de fi de curs pandèmic que va començar amb alcohol i un concert de reggaeton i ja suma més de 1.800 de contagiats i altres milers aïllats.

Test d’antígens

Els 181 estudiants han sigut traslladats fins a una carpa disposada per la Conselleria de Sanitat per fer-los tests d’antígens. No obstant, el resultat de les seves proves serà indiferent ja que tots tornaran als autocars a les seves respectives localitats d’origen.

Notícies relacionades

Després d’un creixement constant de casos vinculats al macrobrot de Mallorca, quatre dies d’aïllament en un hotel, una sentència judicial, un viatge de set hores amb barco, molta expectació de la premsa i el testatge generalitzat d’antígens, els 118 estudiants ja roden camí de casa seva. Ho fan en autobusos contractats per les autonomies d’origen que han acudit fins a les tripes del barco per no trencar la ‘bombolla’ dels joves que han decidit tornar a casa seva trencant la quarantena recomanada per retrobar-se amb les seves famílies després del vistiplau de la justícia balear.

A la sortida del ferri, les salutacions des de les finestretes fumades dels, en alguns casos adolescents, en d’altres, adults de recent estrena a peu de rampa del ferri ‘Sicilia’ són potser la imatge icònica del final d’un viatge que va començar com a colofó a un curs atípic i va acabar amb una successió de fets que podrien servir d’homenatge a qualsevol pel·lícula de Berlanga.