On Catalunya

El Govern demana que es tanquin les platges per la revetlla de Sant Joan si no se’n pot controlar l’accés

El Govern demana que es tanquin les platges per la revetlla de Sant Joan si no se’n pot controlar l’accés

RICARD FADRIQUE

2
Es llegeix en minuts

El conseller d’Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, ha advertit aquest dimecres que «aquells municipis que no puguin garantir un control d’accés amb unes condicions mínimes de seguretat, no obrin les platges» durant la revetlla de Sant Joan. El responsable de la Generalitat ha justificat d’aquesta manera per què algunes localitats han optat per blindar el pas a les platges i d’altres no, com Barcelona. En el cas de la capital catalana, amb algunes restriccions, com a la Barceloneta.

Elena ha recordat que «la vacuna ha millorat la situació, però que el virus continua viu i continua circulant» i ha fet una crida a la prudència i la responsabilitat, sobretot al barrejar el gel hidroalcohòlic amb els petards i a les zones boscoses i les fogueres.

Dispositiu amb 2.030 efectius

Elena ha explicat que els Mossos d’Esquadra desplegaran un dispositiu amb 2.030 efectius de seguretat ciutadana, ordre públic i trànsit durant la revetlla de Sant Joan a Catalunya. També ha dit que realitzaran 67 controls d’alcoholèmia i drogues en diferents punts del territori català entre les 22 hores d’aquest dimecres i les 10 hores de dijous. Ha expressat que entre aquest dimecres i diumenge s’establiran 1.332 controls amb la participació de 1.760 efectius de trànsit: 348 controls d’alcoholèmia i drogues, 218 controls de seguretat passiva, 174 controls de motocicletes, 283 controls de distraccions i 190 controls de velocitat.

Respecte al telèfon d’emergències 112, ha indicat que hi ha unes 10.000 atencions cada dia i que «només per la revetlla de Sant Joan, de 20 hores a 3 hores hi ha unes 4.200 trucades».

Més controls de trànsit

Ha explicat que el Servei Català de Trànsit (SCT) ha incrementat aquest any els controls arran de les 58 víctimes mortals a les carreteres catalanes i l’augment de morts a la carretera després del final de l’estat d’alarma (molts d’ells motoristes) i ha fet una crida a la responsabilitat i a la prudència a les carreteres, ja que «cada víctima és una tragèdia».

Es preveu que surtin 525.000 vehicles de l’àrea de Barcelona entre les 3 de la tarda d’avui dimecres fins a les tres de la tarda de demà dijous i es preveu que tornin 295.000 vehicles diumenge a l’àrea de Barcelona.

Tornar al que passava el 2019

Notícies relacionades

Respecte als Bombers de la Generalitat, ha assegurat que «tindran molta feina aquesta nit perquè hi ha risc de simultaneïtat, ja que es concentren moltes incidències en molt poques hores a partir de les 23 fins a les 3 de la matinada i hi haurà un 50% més d’efectius».

Ha explicat que el 2019 hi va haver 1.175 incidents per Sant Joan, el 2020 uns 700 i s’espera que aquest any sigui com el 2019, «tot i que hi ha molts mitjans per combatre’ls» i també ha puntualitzat que han reforçat els parcs de Bombers amb 176 efectius.