al mar

Trobat el cadàver d’una de les nenes desaparegudes a Tenerife

  • El cos ha sigut trobat al mar, a prop d’on es van trobar altres objectes

  • Es tracta de la filla gran, l’Olivia, de sis anys

  • Segueix les últimes notícies en directe sobre la recerca de les nenes de Tenerife

  • Aquesta és la cronologia de tots els fets sobre la desaparició de les menors a Tenerife

3
Es llegeix en minuts

La Delegació del Govern va informar que aquest dijous, 10 de juny, que «ha sigut trobat un cos sense vida, aparentment d’una menor d’edat, a la zona on el vaixell oceanogràfic Ángeles Alvariño cerca les menors desaparegudes a Tenerife el 27 d’abril, a unes tres milles nàutiques de la costa de Tenerife, i a uns 1.000 metres de profunditat. Fonts pròximes al cas asseguren que el cos trobat és, amb tota seguretat, el de la filla gran, l’Olivia.

La descoberta va ser comunicada ja a la progenitora de les nenes, Beatriz Zimmermann, així com a la família paterna de les petites Anna, d’1 any, i Olivia, de sis, que van ser segrestades pel seu pare, Tomás Gimeno, el 27 d’abril. L’home va comunicar a la mare, Beatriz Zimmermann, en diverses ocasions, que no tornaria a veure les nenes ni a ell. El matrimoni s’havia separat feia un any i ella tenia una nova parella.

«Per respecte a la família i al procediment judicial, cal esperar al que determini l’autoritat judicial sobre la identificació del cos», explica la Delegació.

Dues bosses, una de les quals, buida

Fonts pròximes a la investigació han explicat a EFE que s’han trobat dues bosses, en una hi havia el cos d’Olivia i l’altra estava buida.

La Delegació del Govern recorda que cal esperar a la identificació del cadàver que certificarà l’autoritat judicial. El cos ja ha sigut traslladat a l’Institut de Medicina Legal de Santa Cruz de Tenerife, on serà analitzats per procedir a la seva identificació.

Mentrestant la Guàrdia Civil prossegueix a la zona els treballs de rastreig, a una milla naútica del port de Güímar.

Des del 30 de maig el vaixell de l’Institut Espanyol d’Oceanografia rastreja el litoral de Tenerife a la recerca d’algun rastre de l’Olivia i l’Anna, d’1 any, dia i nit.

El pare de les menors va ser vist per última vegada a la Marina de Santa Cruz de Tenerife carregant la llanxa amb diverses bosses i va arribar a salpar fins en dues ocasions, tot i que mai va ser vist amb les menors.

Les càmeres de seguretat col·locades en aquestes instal·lacions portuàries van gravar com Tomás Gimeno va sortir dues vegades a la mar, la primera sobre les 20.50, i va tornar a port a les 23.30. Abans, el vigilant del port esportiu el va veure com treia del cotxe i carregava a la llanxa bolsos, maletes i bosses de roba, per a la qual cosa va haver de fer tres viatges.

Després va anar a una gasolinera pròxima, va comprar un carregador de mòbil, el va recarregar uns minuts i va tornar a salpar a les 00.30 hores. En tot moment se’l va veure sol, sense la companyia de les dues nenes.

La llanxa va ser localitzada l’endemà buida i a la deriva i hores més tard el dispositiu de recerca va trobar flotant a l’aigua una cadira de retenció infantil d’una de les nenes. Fa dos dies es va trobar a la zona de recerca una funda nòrdica lligada a una ampolla d’oxigen, que es va identificar com a pertanyent al pare de les criatures. Els objectes eren a més de 1.000 metres de profunditat.

Condol de Pedro Sánchez

Notícies relacionades

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha donat el seu condol a la mare de les nenes desaparegudes a Tenerife a través del seu compte de Twitter. «No puc imaginar el dolor de la mare de les petites Anna i Olivia, desaparegudes a Tenerife, davant la terrible notícia que acabem de conèixer», assegurava Sánchez al seu tuit.

«La meva abraçada, el meu carinyo i el de tota la meva família, que avui se solidaritza amb la Beatriz i els seus éssers estimats», acaba.