Menys ingressos i ucis

Els hospitals de Catalunya continuen buidant-se

En les últimes hores s’han notificat 621 nous contagis i una mort

Els hospitals de Catalunya continuen buidant-se

EUROPA PRESS / DAVID ZORRAKINO

1
Es llegeix en minuts

La millora continua a Catalunya gràcies a la vacunació, ja que al voltant del 40% de la població ja té una injecció posada i prop del 25% ha completat la pauta. Aquest és el principal motiu del descens de pacients ingressats als hospitals i a les ucis, un baixada continuada els últims dies i que avui segueix. Segons les dades actualitzades aquest dijous per Salut, hi ha un total de 547 pacients amb Covid ingressats als hospitals catalans, 35 menys que ahir, 193 dels quals estan a l’uci, quatre menys que en la vigília, una xifra que no es veia des de fa vuit mesos.

També continua consolidant-se el descens per sota de 100 del risc de rebrot (EPG), que avui és de 88 punts (moderat), mentre que la incidència acumulada de casos en els últims 14 dies per cada 100.000 habitants (IA14) baixa molt lleugerament a 98,9 casos i la velocitat de propagació (Rt) es manté en 0,90. Quant a contagis, se n’han notificat 621 més.

Des de l’inici de l’epidèmia han mort oficialment per Covid a Catalunya 22.214 persones, una de les quals, comunicada en les últimes 24 hores.

Notícies relacionades

La mortalitat, l’indicador que més està baixant, ha disminuït 13 en persones mortes per la malaltia en els últims 7 dies, és a dir, una mitjana d’1,8 morts al dia, la xifra més baixa des de la primera mort oficial per Covid, que va ser el 6 de març del 2020.

Aquestes xifres estan ja molt lluny del rècord de mortalitat registrat el 30 de març del 2020, quan hi va haver a Catalunya 417 morts en un sol dia per coronavirus i 2.654 morts en una setmana, entre el 29 de març i el 4 d’abril de l’any passat.