A Ourense

Un rector gallec, víctima del xantatge d’una dona que el va amenaçar de difondre imatges sexuals

  • L’amiga del sacerdot hauria rebut 9.500 euros i al no accedir aquest a continuar ajudant-la econòmicament va decidir amenaçar-lo amb imatges de presumptes trobades sexuals entre tots dos.

Un rector gallec, víctima del xantatge d’una dona que el va amenaçar de difondre imatges sexuals
1
Es llegeix en minuts

Un rector i professor d’institut va ser la víctima d’un xantatge presumptament comès per una dona amb qui mantenia una relació, i que el va pressionar perquè li entregués diners sota l’amenaça de difondre imatges de les seves suposades trobades sexuals.

La Fiscalia sol·licita una condemna de 3 anys de presó així com el pagament al sacerdot d’una indemnització per import dels diners que el religiós li va transferir, en vista de les pressions: 9.500 euros remesos al compte de la dona en un total de 18 operacions, des dels dies 7 al 27 de novembre de l’any 2019. Aquest judici se celebrarà després de l’estiu al Penal 2 d’Ourense.

Segons l’escrit en què la Fiscalia narra els fets, el rector donava voluntàriament diners a l’acusada, de 43 anys, per la relació d’amistat i confiança que mantenien tots dos. Després que l’home li digués que ja no podia ajudar-la més, presumptament va començar el xantatge.

Notícies relacionades

Segons el ministeri públic, a partir del 4 de novembre del 2019 l’acusada li deia en múltiples ocasions per telèfon mòbil i li enviava SMS i missatges de WhatsApp. En aquestes comunicacions li requeria diners sota l’advertència que si no pagava faria públiques fotografies i detalls de les suposades trobades sexuals entre tots dos.

També va amenaçar de difondre un vídeo de contingut íntim en què sortia, així com suposades relacions d’ell amb menors. A més, va trucat al bisbat per contactar amb ell –havia advertit amb donar a conèixer els fets a l’església–, i també va telefonar als instituts on donava o havia fet classe, donant a entendre que el buscaven perquè l’havien denunciat. La Fiscalia afegeix que la dona també va difondre a través de Facebook mentides de caràcter sexual sobre aquest capellà.

Temes:

Galícia