La lluita contra la pandèmia

El toc de queda finalitzarà aquest diumenge a les Balears

  • El Govern aixeca la mesura i amplia el nombre de persones en reunions socials i familiars, que passa de 8 a 15 a exteriors

  • Es prorroguen els controls d’accés a les illes per a viatgers d’altres comunitats autònomes

El toc de queda finalitzarà aquest diumenge a les Balears
2
Es llegeix en minuts

L’actual toc de queda des de mitjanit finalitzarà aquest diumenge 6 de juny a les Balears. El Govern aixecarà la mesura que es mantenia des del mes d’octubre passat i que actualment ja només està en vigor a les illes i al País Valencià. D’aquesta forma, les limitacions a la mobilitat de les 00:00 fins a les 6:00 hores quedaran eliminades des de la matinada de dissabte a diumenge. Aquest ha sigut el principal acord que ha pres el Consell de Govern aquest dilluns. A més del final del toc de queda també s’ampliarà el nombre de persones en les reunions socials i familiars, fixada actualment en vuit en exteriors i sis en interiors. També s’ampliarà el nombre de comensals per taula a les terrasses de bars i restaurants.

L’acord aprovat amplia de vuit a quinze el nombre de persones que es poden trobar en reunions i trobades familiars i socials a l’exterior, tant en espais privats com públics. Per a espais interiors privats, el màxim s’amplia a deu persones, quan fins ara era de sis, sense límit de nuclis de convivència. No s’inclouen en la limitació prevista en aquest apartat les activitats laborals, les institucionals, les de transport i les dels centres docents, ni les activitats esportives o culturals.

En les limitacions a les celebracions o la permanència de persones en llocs de culte es permet arribar al 100% de l’aforament. En tot cas, s’ha d’assegurar la distància d’almenys un metre i mig entre persones de diferents nuclis de convivència.

Controls d’entrada prorrogats

Així mateix, es prorroguen els controls per a l’entrada a les illes Balears de persones procedents d’altres comunitats autònomes o ciutats autònomes que vulguin entrar al territori de la comunitat, per via aèria o marítima, en els mateixos termes de l’acord anterior, d’acord amb la resolució de la consellera de Salut del 21 de maig del 2021.

Notícies relacionades

El conseller Iago Negueruela ha explicat que «la decisió s’ha pres gràcies a la bona evolució de la situació epidemiològica de la comunitat i a la progressió del procés de vacunació, que arriba al 40% de la població amb almenys una primera dosi, que ja genera una immunització rellevant».

Sobre l’obertura del turisme, el portaveu del Govern i conseller de Model Econòmic i Turisme ha explicat que «som la primera destinació del mediterrani oberta, el nostre mercat principal, com és l’alemany, permet viatjar a les illes i la resta dels nostres competidors segueixen tancats». Ha afegit que l’únic país que hi desaconsella viatjar és el Regne Unit, però ha recordat que «no és nostre mercat principal, és el segon».