Nomenclatura antixenòfoba

L’OMS utilitzarà les lletres gregues per denominar les variants del virus

  • L’organització assegura que pretén establir noms «fàcils de pronunciar i recordar» i evitar que s’utilitzin designacions que «estigmatitzin i discriminin»

L’OMS utilitzarà les lletres gregues per denominar les variants del virus
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Recordar els noms científics de les variants de Covid-19 –com B.1.617, B.1.1.7 o B.1.351–, és molt difícil, per la qual cosa l’OMS ha decidit simplificar la nomenclatura d’aquestes assignant-los el noms de les lletres gregues.

La idea és tenir noms «fàcils de pronunciar i recordar», però també evitar que el gran públic i la premsa utilitzi denominacions que «estigmatitzin i discriminin», ha assenyalat l’Organització Mundial de la Salut (OMS) en un comunicat.

Als Estats Units per exemple, els atacs contra les persones d’origen asiàtic es van incrementar i Donald Trump, que era president durant el primer any de la pandèmia, va fer tot el possible per acusar la Xina, on el nou coronavirus va ser detectat per primera vegada.

Trump es referia de vegades al virus xinès o al «Kung Flu» (joc de paraules sobre Kung Fu i «flu», que és «grip» en anglès).

Els noms científics continuen existint ja que subministren dades útils als experts, però l’OMS no els utilitzarà en la seva comunicació diària.

Notícies relacionades

D’aquesta forma, la variant B.1.1.7, identificada abans al Regne Unit, va ser denominada Alpha, la B.1.351, identificada per primera vegada a Sud-àfrica, es va convertir en Beta i la variant P.1, detectada al Brasil, Gamma.

L’OMS va donar també dos noms diferents de les subvariants del B.1.617 que va devastar l’Índia i es va estendre a altres països: B.1.617.2 va ser anomenat Delta i B.1.617.1 Kappa.

Temes:

OMS Coronavirus