Per primera vegada

Totes les residències de Catalunya estan lliures de brots de Covid

Hi ha 17 geriàtrics que tenen algun avi contagiat, però són casos aïllats i la majoria lleus per la vacunació

Totes les residències de Catalunya estan lliures de brots de Covid

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La totalitat de les 1.033 residències geriàtriques catalanes estan ja lliures de brots actius de Covid i cap està classificada en vermell per primera vegada des de l’inici de l’epidèmia fa 16 mesos.

Les dues residències de la regió sanitària Metropolitana Sud que la setmana passada encara tenien brots actius i estaven en vermell, han aconseguit controlar-los i superar-los.

Segons dades facilitades a EFE pel Departament de Salut, encara hi ha 17 geriàtrics (1,6% del total) que tenen algun avi contagiat i estan en situació taronja, tot i que ja no són brots sinó casos aïllats controlats, i la majoria, lleus, gràcies a la vacunació.

La gran majoria, 1.016 residències (98,4%), estan en situació verda i lliures del virus, segons la mateixa font.

55.000 residents

El Departament de Salut classifica les residències –en què viuen aproximadament unes 55.000 persones– per colors: vermell per a les que encara no han controlat l’epidèmia, taronja per a les que tenen casos confirmats, però que estan en fase d’estabilització, i verd per a les que no tenen cap contagiat.

Notícies relacionades

Fins avui, han mort a les residències catalanes 4.564 persones per Covid –cap en l’última setmana–, sense comptar els residents que han mort en hospitals o en centres sociosanitaris.

Les residències geriàtriques han sigut les més dràsticament afectades per la pandèmia, amb una alta mortalitat entre els seus usuaris, que van rebre ajuda, sobretot durant la primera onada de l’epidèmia, de la Unitat Militar d’Emergències, de Metges sense Fronteres, Creu Roja i altres oenagés i organitzacions humanitàries.