Madrid preveu obrir l’autocita de vacunació a totes les edats a partir del 16 de juny

  • La fase pilot del nou sistema començarà el 26 de maig amb les persones amb edats compreses entre 57 i 67 anys

  • La regió aixeca les restriccions a totes les zones sanitàries i aposta perquè firmin un consentiment informat les menors de 60 anys que optin per Pfizer després d’haver rebut la primera dosi d’AstraZeneca

Madrid preveu obrir l’autocita de vacunació a totes les edats a partir del 16 de juny
2
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

La Comunitat de Madrid posarà en marxa la setmana que ve la fase pilot d’un sistema d’autocitació de vacunes per a persones d’entre 57 i 67 anys que no hagin rebut cap dosi i en els punts d’immunització massius Wanda Metropolitano i Wizink Center. I l’objectiu de l’Executiu regional és que, si tot va bé i el programa funciona correctament, en tres setmanes, entorn del 16 de juny, es pugui començar a citar persones de qualsevol edat i en el conjunt de centres sanitaris. «Mirarem d’obrir-lo a totes les edats i a tots els centres, perquè és important que es pugui elegir la citació tot i que de manera paral·lela es continuï amb les citacions per SMS i trucades», ha indicat el conseller en funcions de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, en roda de premsa.

La primera fase començarà el 26 de maig i permetrà a les persones nascudes entre l’any 1954 i 1964 triar cita, tant de dia com de franja horària, a una setmana vista. És a dir, el primer buit al qual aquest grup de població podrà optar serà a partir de dissabte, 29 de maig. Cada dia que passi, s’anirà obrint l’agenda d’un nou dia més per oferir set dies de ‘període finestra’.

La Comunitat de Madrid preveu oferir unes 2.000 cites diàries, 500 entorn de matí i 500 en torn de tarda en cada un dels centres, amb la previsió que el número s’incrementi en unes setmanes. I les vacunes que s’administraran en un inici seran les de Pfizer i Janssen.

A través de la pàgina web www.comunidaddemadrid/Covid-19 s’accedirà a aquest nou sistema d’autocitació. També es podrà fer ús d’aquesta plataforma a través de la Targeta Sanitària Virtual.

Descens de la incidència

Notícies relacionades

Malgrat la caiguda de l’estat d’alarma i les preocupants imatges de ‘botellons’ i festes massives que han tingut lloc des que s’han relaxat les restriccions més dures, com el toc de queda, a la Comunitat de Madrid la incidència segueix a la baixa. Per això, la Conselleria de Sanitat ha decidit aixecar les restriccions de mobilitat a les onze zones bàsiques de salut que estaven perimetrades. A partir de dilluns, no hi haurà tancaments perimetrals a cap barri o municipi de la regió.

D’altra banda, la Comunitat de Madrid continua «ferma» en la seva defensa que les persones menors de 60 anys vacunades amb AstraZeneca rebin la segona dosi del mateix sèrum, malgrat que la Comissió de Salut Pública ha aprovat aquesta setmana que la pauta sigui completada amb Pfizer, per minimitzar el risc que pateixin trombes. En contra de la decisió del Ministeri de Sanitat que els que voluntàriament triïn ser immunitzats de nou amb AstraZeneca firmin un consentiment informat, Escudero considera que hauria de ser al revés, que l’haurien de subscriure els que optin per Pfizer. En qualsevol cas, ha assenyalat que la regió esperarà les instruccions concretes abans d’oferir una o altra opció una vegada que el Comitè de Bioètica es pronunciï respecte a això.