Renovació del contracte

La CE firma l’acord amb Pfizer per adquirir fins a 1.800 milions de dosis

  • L’acord estipula que des del 2022 es garanteixi l’entrega de les vacunes, obliga que la seva producció es faci a la UE i que els components essencials per fabricar-la s’obtinguin també en territori comunitari

  • També reforça la possibilitat que tenen actualment els països de la UE per revendre o donar les dosis sobrants a tercers països o a través de la iniciativa Covax

1
Es llegeix en minuts

La Comissió Europea (CE) va firmar aquest dijous l’acord –ja anunciat a l’abril– amb Pfizer-BioNTech, per a la compra de 900 milions de vacunes contra la Covid-19 entre finals del 2021 i 2023, amb l’opció de 900 milions addicionals més, segons va comunicar l’Executiu comunitari.

Segons Brussel·les, l’acord estipula que des del 2022 es garanteixi l’entrega de les vacunes, obliga que la seva producció es faci a la UE i que els components essencials per fabricar-la s’obtinguin també en territori comunitari.

També reforça la possibilitat que tenen actualment els països de la UE per revendre o donar les dosis sobrants a tercers països o a través de la iniciativa Covax.

«La producció i l’entrega a la UE de fins a 1.800 milions de dosis estan garantides. Contractes potencials amb altres productors seguiran el mateix model de benefici per a tothom», va escriure la presidenta de la CE, Ursula von der Leyen, en el seu compte oficial a Twitter.

La comissària de Sanitat, Stella Kyriakides va afegir que «necessitem anar un pas per davant del virus. Això implica tenir accés a vacunes adaptades per protegir-nos contra l’amenaça de les variants».

Notícies relacionades

Quan va anunciar l’acord, Von der Leyen, va dir que Brussel·les ha apostat per renovar l’acord amb Pfizer-BioNTech per les garanties que ofereix en el compliment del contracte actual i perquè la seva vacuna es basa en la nova tecnologia de l’ARN missatger.

L’objectiu és tenir prou vacunes per poder combatre les variants i poder afrontar la vacunació dels menors, així com disposar per a una possible tercera dosi en els pròxims anys.