Milloren tots els indicadors

Alleujament als hospitals de Catalunya: la meitat d’ingressats que fa tres mesos

1
Es llegeix en minuts

El virus continua descendint a Catalunya, amb baixada dels indicadors epidèmics i dels crítics a les ucis, fins i tot d’ingressats en planta, que havien pujat els últims dies. Aquestes bones dades es donen en un context de creixent preocupació veïnal pels ‘botellons’ el cap de setmana, entre crítiques del sector de l’oci nocturn per no poder obrir.

La velocitat de propagació del virus cau al 0,75, una xifra no vista des del novembre, cosa que suposa un altre retrocés del virus, ja que cada 100 infectats contagien una mitjana de 75 persones. El risc de rebrot baixa 15 punts i se situa en 128. Pel que fa a la pressió hospitalària, baixa de manera important: són 1.068 les persones ingressades (77 menys), cosa que suposa la meitat que fa tres mesos. Les ucis també baixen: són 390 (nou menys que ahir).

Les defuncions segueixen baixes comparades amb setmanes enrere i en les últimes hores se n’han notificat 14. El Grup d’Investigació en Biologia Computacional i Sistemes Complexos (Biocomsc), de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), calculava ahir que la mortalitat caurà encara més aquesta mateixa setmana o la que ve, com a conseqüència del descens del contagi entre majors de 79 anys gràcies a la vacunació, que ja està per sota dels 100 casos setmanals.

Notícies relacionades

Una altra bona dada és l’índex de positivitat, que continua baixant, ja voreja el 4% (4,06). L’OMS considera el 5% el llindar per considerar que la pandèmia està controlada, un límit del qual Catalunya ja ha baixat fa dies.

Respecte als contagis, en les últimes hores se n’han notificat 646, una xifra també molt menor a les de setmanes anteriors.