A Avilès

Multats dos nois amb 125 euros cada un per menjar pipes al carrer

El pare d’un dels sancionats continua molt sorprès: «Pagaré per evitar embolics, però amb la situació avtual això em sembla una comèdia»

Multats dos nois amb 125 euros cada un per menjar pipes al carrer
2
Es llegeix en minuts

A dos joves d’Avilés, un d’ells menor d’edat i l’altre de 18 anys acabats de fer, els ha sortit cara la bossa de pipes que van compartir el 18 d’abril, asseguts en un racó de la pista de La Exposición, on habitualment s’ajunten els adolescents per passar el temps, comentar coses del seu interès o fer plans. Tots dos han sigut sancionats –125 euros per cap– per una parella de la policia local que, a l’acostar-se als adolescents, va veure que havien estat menjant pipes i tirant les closques a terra. Com aquell qui res, l’agent instructor va demanar que s’identifiquessin i va obrir acta d’infracció de l’ordenança municipal de neteja. Multa a la vista.

L’article en concret que van infringir els joves va ser el 8.2, apartat A: «Es dipositaran a les papereres instal·lades els residus de petit volum com papers, burilles, xiclets i similars [...]». Aquesta infracció comporta una sanció lleu (la menor d’un rang que també preveu faltes greus i molt greus), sancionable amb 125 euros en el seu grau mínim. En cas de pagament immediat, les multes quedaran reduïdes a 75 euros.

En el cas del menor d’edat, la sanció va arribar al seu domicili fent responsable del pagament els pares, que estaven molt sorpresos al llegir la notificació. «El nen ens havia explicat el que va passar, però com que no li van deixar el butlletí de la denúncia vam pensar que no es tramitaria, que tot quedaria en un toc d’advertència per posar-los la por al cos. Però no: 125 euros que li han fotut a la criatura i que pagarem, més que res per evitar embolics, però això ens sembla una comèdia», va comentar el pare, ofès.

Notícies relacionades

Segons el relat del menor, que no va negar que hagués llençat les pipes a terra, no van faltar el respecte als agents, van accedir de bon grat a la identificació i estaven complint la normativa sanitària (com evidencia el fet que no van ser sancionats per aquest motiu). «Ens sembla una passada que, amb la situació que hi ha ara, els policies vagin a la caça de joves que mengen pipes i, no obstant, quan Galiana s’omple a vessar de gent que se salta les normes anti-Covid, no tinguin arrestos a posar-se a posar ordre», critica el pare del menor.

Com a consol, Avilés no és de les ciutats que més penalitzen els qui embruten els carrers: l’ordenança de convivència de l’Ajuntament de Getafe, per exemple, estableix multes d’entre 750 i 1.500 euros als qui mengin «productes que generin residus de neteja difícil com pipes, fruita seca amb closca i xiclets».