Fins al 17 de maig.

Comença la preinscripció de batxillerat i FP a Catalunya

Entre les opcions que s’ofereix hi ha la de combinar el batxillerat amb un cicle formatiu de grau mitjà de l’àmbit esportiu o artístic

1
Es llegeix en minuts

La preinscripció de batxillerat i Formació Professional a Catalunya per al curs vinent arrenca avui amb opcions per combinar els dos cicles educatius, mentre la Conselleria d’Educació dissenya un nou batxillerat més competencial, menys memorístic i més flexible, que podria començar a funcionar el curs 2022-23.

Entre les opcions que s’ofereix a l’actual preinscripció, que finalitza pròxim 17 de maig, hi ha la de combinar el batxillerat amb un cicle formatiu de grau mitjà de l’àmbit esportiu o artístic, i una altra que orienta el batxillerat cap a un cicle formatiu de grau superior i no cap al món universitari i que es coneix com a Batxillerat Professionalitzador.

De moment, per al curs 2021-22 vinent una quinzena d’instituts ofereixen la possibilitat de cursar en 3 anys la doble titulació de batxillerat i tècnic esportiu o tècnic de grau mitjà d’arts plàstiques i disseny.

Més competencial

El batxillerat que orienta cap al cicle superior d’FP, que es podrà cursar a nou instituts de la ciutat de Barcelona, té una orientació més competencial i inclou estades a l’empresa i el mòdul d’FP de Formació i Orientació Laboral.

D’altra banda, una desena de centres educatius repartits per tot Catalunya imparteixen a batxillerat matèries que són específiques de l’FP.

La varietat de batxillerats arriba mentre s’està dissenyant un nou batxillerat que es podria cursar en 3 anys i «ser un camí més real cap a l’FP de grau superior» més enllà de «limitar-se a preparar uns exàmens d’accés a la universitat», segons va informar a Efe el mes de febrer la directora general de currículum i personalització del departament d’Educació, Mayte Aymerich.

El nou batxillerat

Notícies relacionades

La previsió del departament és tenir aprovat el decret del nou batxillerat a la primavera del 2022, per tal que entri en vigor el setembre d’aquell any i que les proves d’accés a la universitat del curs 2023-24 ja es facin partint del nou batxillerat.

La varietat ampliada de batxillerats per al curs vinent es complementa amb el tradicional batxillerat amb el francès com a llengua vehicular que imparteixen prop de 70 instituts i l’incipient batxillerat que incorpora l’anglès com a llengua vehicular.