Segon dia de circulació

Ouigo pateix la seva primera avaria i retarda en 90 minuts l’arribada del tren de Barcelona Madrid

1
Es llegeix en minuts

Una anomalia detectada al tren d’Ouigo que circulava entre Barcelona i Madrid després de les 10.40 hores d’aquest dimarts ha suposat un retard de més de 90 minuts en aquest servei, un dia després que la nova operadora hagi estrenat la competència amb Renfe.

Segons expliquen fonts de l’empresa, el maquinista ha detectat una anomalia que limitava la velocitat del tren i, tot i que no afectava la seguretat dels viatgers, s’ha decidit tornar a l’estació de Sants i agafar un tren de reemplaçament.

Tant els passatgers a bord com els que esperaven a l’estació de Saragossa per embarcar cap a Madrid han sigut notificats immediatament de la situació a través de correu electrònic i WhatsApp per part de la companyia.

Compensació econòmica

A tots els viatgers afectats se’ls oferirà un 200% del preu del seu bitllet, és a dir, la devolució de l’import que van pagar més una compensació del 100%, com si s’hagués produït una cancel·lació i no només una avaria, que donaria dret a una devolució menor.

Ouigo, que lamenta els inconvenients que això hagi pogut ocasionar sobre els viatgers, ja està realitzant una investigació tècnica al respecte per aclarir l’origen i està en contacte permanent amb Adif.

No obstant, el gestor de la infraestructura ha informat a primera hora del matí de retards de 20 minuts de mitjana en aquesta mateixa línia, en la qual Renfe també ha registrat incidències de fins a 35 minuts de demora.

L’operador vinculat a la companyia pública francesa SNCF es va estrenar aquest dilluns a Espanya amb una ocupació del 75% al llarg dels cinc serveis que connecten cada dia Madrid i Barcelona, és a dir, va transportar prop de 4.000 passatgers als seus 10 trens.

Notícies relacionades

Els trens Ouigo han posat fi al monopoli de Renfe, que fins ara explotava la xarxa ferroviària sense competència.

Els combois uneixen Barcelona i Madrid en només dues hores i mitja a un preu a partir de nou euros.

Temes:

Renfe