Veí de l’Hospitalet de Llobregat

A la presó per presumptament col·locar un explosiu en una excavadora després de ser acomiadat

L’artefacte s’havia d’activar en una obra de Castellbisbal (Barcelona) quan utilitzessin l’excavadora

1
Es llegeix en minuts

Un home de 45 anys ha ingressat a presó provisional per presumptament col·locar un artefacte explosiu al motor d’una excavadora en una obra de Castellbisbal (Barcelona), propietat d’una empresa que l’havia acomiadat.

Els fets van passar el 10 de març, quan agents de la comissaria de Rubí (Barcelona) van ser alertats de l’artefacte, que va desactivar el grup Tedax dels Mossos d’Esquadra abans que explotés, ha informat la policia catalana en un comunicat aquest dilluns.

L’explosiu era de construcció casolana, tot i que elaborat, segons els investigadors: es tractava d’una garrafa plena de gasolina connectada amb un cable a una placa electrònica que funcionava amb piles, programada per activar-se a les 9.15 hores, quan els operaris havien de començar a utilitzar l’excavadora a l’obra.

La setmana anterior l’obra havia patit dos presumptes sabotatges més, després que algú introduís sucre al dipòsit de gasolina de dues màquines.

La policia catalana va obrir una investigació que els va portar fins a un home, veí de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona), que havia treballat en l’empresa i havia sigut acomiadat poc abans dels fets.

Notícies relacionades

Els Mossos van escorcollar la casa del sospitós el 4 de maig, a l’Hospitalet, i allà van trobar components similars als utilitzats al dispositiu col·locat a l’excavadora.

Va ser detingut en aquell moment i el jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia va decretar-ne l’ingrés a presó provisional, per presumptes delictes d’homicidi en grau de temptativa, tinença il·lícita d’artefacte incendiari i danys en grau de temptativa.