Tràfic de marihuana

Detinguts els set presumptes autors d’un homicidi a Flix l’agost del 2020

Set persones han sigut posades en llibertat amb càrrecs i una és a presó provisional

undefined54662968 pla general del cam  de la partida de sebes de flix  on hi h200828160825

undefined54662968 pla general del cam de la partida de sebes de flix on hi h200828160825 / Eloi Tost

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d’Esquadra han detingut els set presumptes autors de la mort d’un home l’agost del 2020 a Flix (Tarragona), en un operatiu que també ha permès desarticular un grup criminal dedicat al cultiu i al tràfic de marihuana.

L’operació ha permès detenir 15 persones –totes vinculades al tràfic de drogues–, i set d’elles «estarien implicades» en la mort d’una persona que custodiava una plantació que volien robar, han informat els Mossos d’Esquadra aquest dissabte en un comunicat.

Durant l’estiu de l’any passat, els agents van localitzar en una masia al Parc Natural de Sebes (Tarragona) el cos sense vida d’un home amb signes de violència, a més d’una plantació de marihuana, i van concloure que la mort podria estar vinculada amb un robatori.

Fruit de la investigació van identificar els presumptes responsables de l’homicidi, que van ser detinguts en un primer dispositiu policial entre novembre i desembre: sis van ingressar a presó provisional i l’altre va quedar en llibertat amb mesures cautelars.

En aquell moment també van registrar cinc vivendes que els arrestats tenien a Sant Quirze del Vallès, Terrassa (Barcelona) i Ulldecona (Tarragona), i van intervenir diferents tipus de drogues i material per al seu cultiu i distribució.

Vuit detinguts més

Notícies relacionades

Una de les persones implicades en l’homicidi de Flix va ser relacionada amb un grup criminal que explotava diverses plantacions de marihuana en punts de Catalunya, i les investigacions van determinar que es dedicaven «plenament» a aquesta ocupació. Un segon operatiu que es va desenvolupar en dues fases –l’última el 27 d’abril– va permetre detenir vuit persones més, membres del grup criminal: set han quedat en llibertat amb càrrecs i una ha ingressat a presó provisional.

En vivendes dels arrestats a Sant Celoni (Barcelona) i Riells i Viabrea (Girona), la policia va intervenir tres plantacions amb gairebé mil plantes i material per al seu cultiu, a més de localitzar una arma de foc i més de 5.000 euros en efectiu.