Aposta per sèrums ARN missatger

La UE no renovarà contractes amb AstraZeneca ni Johnson & Johnson, segons ‘La Stampa’

L’objectiu, explica el diari, és centrar-se en els sèrums d’ARN missatger

1
Es llegeix en minuts

La Unió Europea no renovarà els contractes per a la compra de vacunes de la farmacèutica anglosueca AstraZeneca ni la nord-americana Johnson & Johnson, després dels presumptes efectes secundaris que han causat, ha informat avui el diari italià ‘La Stampa’.

Segons aquest diari, que esmenta una font del Ministeri italià de Sanitat, «la Comissió Europea, d’acord amb els líders de molts països, ha decidit que al venciment dels contractes vigents per a l’any en curs, els d’empreses que produeixen vacunes de vectors virals no seran renovats».

L’objectiu, explica el diari, és centrar-se en els sèrums d’ARN missatger –que transporta les instruccions per a la producció de la proteïna Spike utilitzada pel coronavirus i que permet que el cos produeixi anticossos específics i s’immunitzi a si mateix–, que són els que han desenvolupat Pfizer i Moderna, que fins ara han donat més seguretat, «també en el front contractual».

D’aquesta manera, afegeixen, també quedaria penalitzada la vacuna que s’està desenvolupant a Itàlia, ReiThera, que es troba en fase de prova.

La suspensió dels EUA

Mentrestant, el Govern italià esperarà una valoració de l’Agència Europea de Medicaments (EMA) per administrar la vacuna de Janssen, que els Estats Units han recomanat suspendre cautelarment després de la detecció de casos de trombes, però considera que «és una vacuna que haurà d’utilitzar-se perquè és important». 

Diversos mitjans italians esmenten avui la hipòtesi que l’EMA, igual com va succeir amb AstraZeneca, aconselli la inoculació de la vacuna de Johnson & Johnson a les persones de més de 60 anys.

Notícies relacionades

Itàlia va rebre aquest dimarts un primer lot de 184.000 vacunes de Janssen i «espera distribuir-les tan aviat com s’aclareixi la situació», segons va explicar el president de l’Institut Superior de Sanitat (ISS), Silvio Brusaferro.

Itàlia va arribar aquest dimarts a les 4.018.236 persones immunitzades amb les dues dosis de vacuna necessàries.