DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

Les feministes madrilenyes denuncien un «atac a les dones»

  • La Comissió 8-M no entén la decisió del TSJM de mantenir la prohibició de les manifestacions del 8 de març, «mentre se celebren manifestacions de neonazis o de negacionistes sense mascaretes». 

2
Es llegeix en minuts

La Comissió 8-M creu que «és impossible» no veure la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) de mantenir la prohibició de les concentracions pel Dia Internacional de la Dona a la comunitat com un atac a les dones. «Les dones de la Comissió 8-M ens hem adaptat, com no podia ser de cap altra manera, al context de pandèmia. Hem acatat restriccions, hem sigut propositives, hem donat alternatives i ens hem organitzat en concentracions que compleixen amb totes les garanties sanitàries establertes en els informes de la Delegació de Govern», denuncien.

En les interlocutòries del Tribunal, els magistrats consideren que, en aquest cas, el dret de reunió entra en conflicte amb valors constitucionals com la salut pública, una «col·lisió» que segons el parer de l’organització feminista és «una quimera».

En aquest sentit, assenyalen que «no s’ha d’escollir entre drets», sinó que «són les autoritats les que han de garantir que els drets no es vulneren».

104 convocatòries cancel·lades

La Comissió 8-M rebutja el que segons el seu parer és sens dubte un atac a les dones, «mentre a la Comunitat de Madrid se celebren manifestacions de neonazis o de negacionistes sense mascaretes». A més, destaquen «les aglomeracions en el transport» que es produeixen «en el centre de la ciutat» o les que s’han registrat «per visitar el Crist de Medinaceli».

Denuncien que s’han prohibit 104 concentracions «de cop» i «ficant-les totes en un sac, sense avaluar-les cas a cas». És per això que, a més d’insistir en la dimissió del delegat de Govern de Madrid, José Manuel Franco, considera que aquest any «és més important que mai» el seu lema: «Davant l’emergència social el feminisme és essencial». «La lluita feminista no es pot desconvocar», apunten.

Notícies relacionades

La Comissió 8-M tenia convocades per a aquest diumenge diverses accions en barris i municipis de Madrid que no s’han celebrat després de la prohibició. L’organització decidirà durant la jornada d’avui com celebraran aquest dilluns el Dia Internacional de la Dona respectant aquesta situació.

A les seves xarxes socials, abans que la Delegació de Govern anunciés la prohibició, aquesta organització ja feia una crida a les dones que per les restriccions sanitàries no podien participar en les convocatòries perquè s’unissin a la jornada decorant les seves finestres i balcons, compartint missatges feministes i fotos a les xarxes socials o portant un mocador morat al metro, en terrasses o als llocs públics als quals acudissin.

Temes:

Feminisme