Primer acord entre Govern i empreses privades

Seat ofereix les seves instal·lacions i personal mèdic per vacunar al Baix Llobregat

  • La companyia automobilística i el Govern anuncien demà un acord per habilitar un espai a prop de Martorell per portar a terme la vacunació als familiars dels treballadors, proveïdors i veïns de la zona del Baix Llobregat.

  • Seat, que durant el començament de la pandèmia va fabricar respiradors a la seva línia de muntatge, també ha ofert a Salut la participació del seu personal mèdic per administrar les vacunes i utilitzar alguns dels seus autobusos per fer vacunacions itinerants

Seat ofereix les seves instal·lacions i personal mèdic per vacunar al Baix Llobregat
2
Es llegeix en minuts
Xavier Pérez
Xavier Pérez

Cap de redacció Motor

Especialista en Periodista de motor centrat en el sector de l'automòbil i la motocicleta, així com en totes les árees d'economía relacionades amb la industria de l'automoció, la movilitat sostenible i l'electrifcació.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La companyia automobilística espanyola Seat, amb seu a Martorell, ha arribat a un acord amb la Generalitat de Catalunya per oferir les seves instal·lacions per administrar la vacuna contra el coronavirus, dins la campanya que el Departament de Salut està portant a terme, a la zona del Baix Llobregat. Seat i el Govern han convocat una roda de premsa demà per escenificar aquest acord i explicar-ne els detalls, en què participaran el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonés, la consellera de Salut, Alba Vergés, així com el president de Seat i Cupra, Wayne Griffiths, entre altres.

Segons la informació que ha pogut conèixer EL PERIÓDICO, Seat disposarà una de les zones annexes de la planta de Martorell perquè sigui utilitzada com a centre de vacunació. D’aquesta manera hi podran anar, després de ser contactades per Salut, les persones de les localitats pròximes de la comarca del Baix Llobregat en el moment que es disposi de prou dosis de la vacuna contra la Covid-19.

Probablement no es tractarà d’un espai dins la fàbrica per qüestions de seguretat i confidencialitat relacionades amb la producció de vehicles, però segurament s’habilitarà algun dels edificis annexos a la factoria. Al principi es va especular també amb fer servir part dels terrenys de la Zona Franca que encara pertanyen a la companyia i on fabriquen elements de xapa.

A més, per arribar a un nombre més gran de persones, des de Seat també podrien habilitar algun dels autobusos i tràilers de transport dels seus equips de competició (Cupra) perquè funcionin com a unitats mòbils de vacunació. La marca espanyola, que presideix Wayne Griffiths, també ha ofert a la Generalitat el seu personal mèdic i sanitari perquè sigui qui administri les dosis de les vacunes. L’equip de la doctora Patricia Such presta els seus serveis en un dels centres mèdics més avançats del sector de l’automòbil, el CARS, que és a l’interior de la fàbrica i dona servei als seus 15.000 treballadors.

Notícies relacionades

Seat ha mantingut una forta col·laboració amb les autoritats sanitàries des que va començar la pandèmia del coronavirus, i al cap de poques setmanes fins i tot va estar produint respiradors d’emergència, a la línia de muntatge del Seat León.

També ha sigut una de les grans empreses del país a fer massivament tests PCR a tot el personal, propiciant que la fabricació no s’aturés. Fruit d’això i del treball de l’equip mèdic, la incidència de contagis ha sigut molt baixa, per la qual cosa l’activitat productiva no se n’ha ressentit. Ara, amb aquest acord amb la Generalitat, Seat treballarà per accelerar el procés d’immunització de la població i amb això descongestionar el sistema públic de salut.