La decisió competeix a l’EMA

Afers Exteriors no descarta utilitzar la vacuna russa Sputnik V si compleix els estàndards europeus

  • El Govern central sospesa mesures en els pròxims dies per frenar l’arribada de noves soques

Afers Exteriors no descarta utilitzar la vacuna russa Sputnik V si compleix els estàndards europeus
1
Es llegeix en minuts

La ministra d’Afers Exteriors, UE i Cooperació, Arancha González Laya, ha avançat aquest dilluns que el Govern sospesa adoptar pròximes mesures per frenar l’arribada a Espanya de noves soques del coronavirus que estan apareixent en altres països i no descarta que Espanya i la Unió Europea puguin utilitzar la vacuna russa Sputnik V. Així, ha recordat que són les institucions comunitàries les que s’encarreguen que es compleixin «els requisits mèdics d’eficàcia i eficiència» i ha apuntat que si un productor és «capaç de desenvolupar una vacuna que compleixi aquests requisits» llavors podria entrar al mercat comunitari. En qualsevol cas, és una decisió que competeix a l’Agència Europea del Medicament.

Notícies relacionades

En una entrevista a La Sexta recollida per Europa Press, ha assenyalat que el Govern central estudia limitar la mobilitat amb alguns països tercers «per tal d’aïllar de la manera més quirúrgica soques que van a apareixent». «Ho hem fet amb el Regne Unit i caldrà prendre més mesures per evitar l’expansió d’altres soques que estan apareixent», ha afegit. En aquest sentit, ha precisat que el Govern segueix «amb gran atenció» les soques sorgides al Brasil i Sud-àfrica i ha avançat que en els pròxims dies prendran «totes les mesures necessàries per protegir-nos de casos que siguin importats a l’espai europeu».

En aquest sentit, la ministra ha demanat als ciutadans «paciència, determinació i responsabilitat», perquè «aquest no és el moment de moure’s si no és estrictament necessari». A més, ha recordat que hi ha confinaments perimetrals i restriccions a la mobilitat dins d’Espanya. «És important que totes es respectin, perquè si tots hi contribuïm podem doblegar aquesta tercera onada», ha afirmat. «Demano a tots els ciutadans i a totes les comunitats autònomes que continuem treballant de manera coordinada i responsable» per limitar la mobilitat avui amb vista a guanyar-la «al més aviat possible», ha afegit.