A Espanya

L’OCU adverteix d’una fallada de seguretat en rentadores de diverses marques

Alguns models de Bosch, Siemens, Neff i Balay fabricats el 2019 s’estan substituint gratuïtament per altres de nous

L’OCU adverteix d’una fallada de seguretat en rentadores de diverses marques
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El grup BSH Electrodomésticos encara té pendent de localizaral voltant de 1.750 rentadores a Espanya de les quals s’ha detectat una fallada en el sistema de seguretat.

Durant el mes de març del 2020, la companyia va llançar un avís per localitzar determinades rentadores fabricades el mes de febrer del 2019, amb número FD 9902, de les marques Bosch, Siemens, Neff i Balay. Els controls interns de qualitat van detectar una fallada potencial en la unió del tambor metàl·lic interior que, en determinades circumstàncies, podria deixar-se anar durant l’operació de centrifugat i suposar un greu risc de lesió.

Des de la companyia han sol·licitat als clients que comprovin si la seva rentadora està afectada en la seva pàgina web i ha recordat que les que estiguin afectades se substitueixen gratuïtament per una de nova.

Mesura de seguretat voluntària

L’empresa ha volgut recordar la importància de la seguretat dels seus clients i el seu compromís amb els més alts estàndards de qualitat. No obstant, no poden garantir la seguretat durant tota la vida de les rentadores, per la qual cosa ha activat aquesta mesura de seguretat voluntària i ha volgut recordar als clients que comprovin si el seu aparell està afectat.

Per minimitzar els riscos de seguretat i com a mesura de precaució, si la rentadora està afectada, han explicat que no s’ha d’utilitzar-la a més de 800 revolucions per minut fins que s’hagi substituït. Per a aquells clients que tinguin dificultats a verificar si la seva rentadora està afectada, se’ls ha ofert el telèfon 900 555 060 de dilluns a divendres de 8.00 h a 20.00 h.

Sector electrodomèstics

Notícies relacionades

BSH Electrodomésticos, amb una facturació d’aproximadament 13.200 milions d’euros el 2019 i al voltant de 58.000 empleats, és un líder global en el sector d’electrodomèstics. El ‘portfolio’ de marques de la companyia inclou 11 marques d’electrodomèstics reconegudes com Bosch, Siemens i Balay.

BSH fabrica els seus productes en aproximadament 40 fàbriques i està representada per prop de 80 companyies en uns 50 països.