Pfizer recupera el ritme d’entregues a Espanya i envia 351.000 dosis

La farmacèutica va reduir la setmana passada un 44% el número de vials entregats, però aquesta setmana s’han rebut les dosis compromeses

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

Pfizer ha recuperat el ritme de dosis entregades a Espanya, en un context en el qual creix la preocupació pels retards de subministrament anunciats pels fabricants en plena tercera onada, tant per part de la nord-americana Pfizer com de la britànica AstraZeneca. Si bé, en el cas d’Espanya, Pfizer ha complert aquesta setmana amb el seu compromís i aquest dilluns se n’han rebut rebut 359 caixes, amb 351.000 dosis, segons fonts del Ministeri de Sanitat.

Es compleix així amb el pronòstic del ministre de Sanitat, Salvador Illa, que va assegurar que aquesta setmana «la previsió» era rebre «les dosis compromeses», 350.000 cada set dies, després que la farmacèutica reduís la setmana passada un 44% el nombre de vials entregats degut, segons va adduir, a la necessitat d’emprendre reformes al centre logístic a Europa a fi d’augmentar la capacitat de producció. De fet, aquest dilluns s’han rebut 1.000 dosis més, cosa que no serveix per compensar els retards anteriors.

Notícies relacionades

I és que des del 27 de desembre, a raó de 350.000 dosis a la setmana, se n’haurien d’haver rebut 1,4 milions de dosis, quan, segons l’últim butlletí publicat pel Ministeri de Sanitat, divendres passat s’havien entregat a les comunitats autònomes 1.310.400, més els 35.700 vials de l’antigen fabricat per Moderna.

Hi ha la possibilitat d’augmentar el ritme gràcies que l’Agència Europea del Medicament va autoritzar el 8 de gener que s’extreguin sis dosis en lloc de cinc de cada ampolla. De fet, les fonts del Ministeri de Sanitat consultades informen que n’han arribat 422.000 vials si es tenen en compte les sis dosis.