DADES PRELIMINARS

La vacuna redueix el risc de contagi en 12 dies

  • Estudis preliminars indiquen que les probabilitats de contagi cauen a les dues setmanes de la primera injecció

  • Només un 0,2% dels pacients vacunats fins ara a Catalunya es van contagiar després d’aquell període

1
Es llegeix en minuts

L’arrencada de la campanya de vacunació a Catalunya deixa una dada esperançadora. Les vacunes contra la Covid-19 comencen a forjar una immunitat davant el virus tan sols 12 dies després de la primera injecció. El seguiment de les persones vacunades fins ara va mostrar que entre el dia 0 i el 12 des de la primera dosi es van detectar uns 500 casos d’infecció. Però a partir de les dues setmanes, tan sols se’n van detectar 90 casos. Això indicaria que tan sols un 0,2% dels pacients es van contagiar després d’aquest període, així que la probabilitat de contraure la malaltia es redueix per sis. 

Notícies relacionades

Aquests són les conclusions preliminars que es desprenen del seguiment epidemiològic que està fent la Conselleria de Salut sobre la campanya de vacunació, i que han sigut anunciades aquest mateix dimecres pel secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, i la subdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas. Aquestes dades, al seu torn, reafirmen els estudis realitzats per Pfizer i BioNTech a Israel, en els quals s’apunta que a partir dels 14 dies la probabilitat de contagi disminueix fins a un 60%.

A Catalunya ja hi ha més de 41.000 persones vacunades fa més de 12 dies. I tot i que encara caldrà esperar unes setmanes més perquè aquests pacients rebin una segona dosi i forgin una immunitat duradora, les dades sobre la protecció preliminar de la vacuna donen una certa esperança. Sobretot veient el panorama epidemiològic a Catalunya i Espanya, on les dades tornen a indicar que els contagis estan a l’alça.