On Catalunya

Cas estrany

Mor una dona per l’atac d’un tauró al nord de Nova Zelanda

Els guardacostes han demanat a la població que es mantingui allunyada de l’aigua, mentre han iniciat un operatiu per trobar l’esqual

1
Es llegeix en minuts

Una dona va perdre la vida aquest dijous a la platja de Waihi, a l’homònima ciutat de l’Illa Nord de Nova Zelanda, arran de l’atac d’un tauró, segons informa la Policia, un incident poc comú a les aigües del país oceànic.

Les autoritats van indicar en un comunicat que la víctima, que segons els mitjans ronda els vint anys, va morir arran de les ferides causades per un aparent atac d’esqual i després de ser atesa pel servei d’emergència.

Els guardacostes han demanat a la població que es mantingui allunyada de l’aigua, mentre han iniciat un operatiu, en el qual han desplegat motos aquàtiques i un helicòpter, per localitzar l’animal, segons informen els mitjans locals.

Notícies relacionades

El departament neozelandès de Conservació assenyala que, d’acord amb les seves dades documentades, en els últims 170 anys només havien succeït anteriorment 13 atacs mortals de tauró al país.

L’últim incident va ser el febrer del 2013, quan un tauró va matar un nedador a la platja de Muriwai, a més de 100 quilòmetres al nord-oest de l’actual atac.