25 nov 2020

Anar al contingut

PUBLICAT AL DOGC

Les sales de concerts hauran de continuar tancades dilluns

L'assistència a activitats culturals no es podrà fer fora del municipi el cap de setmana

La primera fase de la desescalada elimina la limitació per a la restauració de servir només sopar a partir de les sis de la tarda

Agencias

Les sales de concerts hauran de continuar tancades dilluns

Joan Mateu Parra

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dissabte les noves mesures del primer tram de la desescalada pel coronavirus, que entrarà en vigor a partir de dilluns i permetrà la reobertura de la restauració amb limitacions. No obstant, hi ha diversos punts que han canviat respecte al que es va avançar divendres: en primer lloc, les sales de concerts hauran de continuar tancades, contràriament al que s’havia dit.

En segon lloc, el DOGC assegura que l’assistència a activitats culturals no es podrà fer fora del municipi el cap de setmana, contràriament al que el Govern havia anunciat inicialment. Aquesta mesura havia de garantir la viabilitat de festivals com el Temporada Alta, que rep la majoria de públic de fora del nucli on se celebra. Les entrades, no obstant, sí que serviran com a salconduit per superar el límit del toc de queda, i fixa com a límit les deu de la nit per acabar els espectacles culturals.

Finalment, com a tercer canvi del DOGC, s’elimina la limitació per a la restauració de servir només sopars entre les 18.00 i les 21.30 hores.

Obertura de la restauració

A partir de dilluns es permetrà la reobertura de la restauració amb limitacions. Bars i restaurants podran obrir de 06.00 a 21.30 per consumir a l’establiment, l’aforament a l’interior estarà limitat al 30%, i no hi podrà haver més de quatre comensals per taula –excepte si són del mateix grup de convivència–.

Les activitats culturals als teatres, cines i auditoris podran reobrir limitant el seu aforament al 50% i amb un màxim de 500 persones per sessió, mentre que les biblioteques i museus tampoc podran superar la meitat de l’aforament.

Pel que fa a les activitats en instal·lacions esportives, no es podrà superar l’aforament del 50% a l’aire lliure i el 30% als espais tancats, i els vestidors es mantindran tancats si no hi ha piscina.

També es reprendran les extraescolars educatives, formatives i musicals amb un màxim de sis alumnes per aula, i en les activitats esportives escolars no competitives s’hauran d’adoptar les mesures de seguretat.

Centres comercials i universitats, tancats

En canvi, seguiran tancats els centres comercials, les universitats –excepte per a pràctiques i avaluacions– i els salons de joc i casinos.

Es mantindrà el toc de queda nocturn des de les 22.00 fins a les 06.00 –els comerços hauran de tancar a les 21.00–, i continuarà el tancament perimetral de Catalunya i el confinament municipal el cap de setmana.