ACCIÓ POLICIAL CONTRA LA COVID

Frustrada una 'rave' a Granada en una jornada amb més de 120 denúncies, 70 d'elles per 'botellón'

La tasca policial ha sigut facilitada per multitud d'esportistes que es trobaven per la zona i van anar indicant el lloc exacte de la concentració de persones

estado-alarma

estado-alarma

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Policia Local de Granada ha interposat més de 120 multes des de la tarda de divendres fins al matí d’aquest dissabte, 70 d’elles per consumir alcohol a la via pública, una jornada en què a més ha frustrat la celebració d’una ‘rave’ després de rastrejar, en col·laboració amb la Policia Nacional, missatges en xarxes socials sobre la mateixa. Granada té confinament perimetral i tots els bars i restaurants tancats per l’alt nombre de contagis.

En un comunicat, la Local explica que la festa se celebraria a un paratge pròxim al Cortijo Jesús del Valle. Els missatges en xarxes socials donaven indicacions per accedir al lloc i incitaven a l’incompliment de les mesures de seguretat decretades per l’estat d’alarma, com ara la concentració de multitud de persones i mantenir-se en la via pública més enllà de les 22,00 hores.

La tasca policial ha sigut facilitada per multitud d’esportistes que es trobaven per la zona i van anar indicant el lloc exacte de la concentració de persones. A l’arribada de les unitats policials, van localitzar al lloc sis persones al costat d’una autocaravana amb l’equip necessari per a la celebració de l’anunciada festa (altaveus de gran potència, begudes i d’altres). De fet, un d’ells fins i tot vestia una samarreta en la qual se l’assenyalava com a organitzador.

Denúncia per diversos delictes

Després de ser identificats, tots ells són denunciats per no fer ús de la mascareta, per realitzar botellón i per tinença de substàncies estupefaents (cocaïna), així com per l’organització d’un esdeveniment incomplint les prohibicions legals.

Notícies relacionades

D’aquesta manera, i després de la tasca investigadora en xarxes socials, ha pogut frustrar-se la celebració d’una festa que podria haver suposat un nou focus de contagis amb el risc potencial per a la resta de la població. La Policia Local de Granada avisa que compta, a més, amb dispositius aeris per detectar concentracions no autoritzades de persones a paratges poc accessibles per facilitar la localització i la identificació dels assistents.

Ja de vespre i a la ciutat, la Policia Local ha interposat 15 denúncies per sorolls a pisos per festes, 70 per consum d’alcohol a la via pública, 16 per no fer ús de la mascareta, una a un establiment per mantenir-se obert fora de l’horari permès, cinc en el torn de dematí i tard per desobeir la restricció a la mobilitat intermunicipal, sis per concentracions de grups de més de sis persones i 12 per incompliment del toc de queda.