El termini venç demà

El TSJC dona dos dies al Govern per justificar el tancament de la restauració

En els seus recursos d'impugnació, la patronal Fecasarm al·lega que el tancament és una mesura «arbitrària, ineficaç i desproporcionada»

zentauroepp55460754 barcelona 17 10 2020 sociedad   terrazas i bares cerrados i 201111155606

zentauroepp55460754 barcelona 17 10 2020 sociedad terrazas i bares cerrados i 201111155606 / Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat un termini de dos dies a la Generalitat perquè justifiqui la pròrroga del tancament de la restauració, l’hostaleria i les sales de joc i ha rebutjat suspendre cautelarment les restriccions del Govern per aturar la pandèmia.

En una interlocutòria, la sala contenciosa del TSJC ha acordat desestimar les mesures provisionalíssimes que va sol·licitar la patronal de l’oci nocturn Fecasarm perquè suspengués la pròrroga del tancament del sector.

No obstant, en el mateix escrit ha instat la Generalitat que en un termini de dos dies –que venç demà– presenti les al·legacions que consideri per defensar la necessitat que bars i restaurants, així com casinos i sales de joc s’han de mantenir tancats, fins que resolgui el fons de l’assumpte.

Així mateix, la sala acorda en una altra interlocutòria declarar-se competent per dirimir la qüestió, ja que el tancament d’aquests sectors econòmics no ha sigut decidit partint del reial decret de l’estat d’alarma, sinó en aplicació de la llei de salut pública de Catalunya.

Notícies relacionades

En els seus recursos d’impugnació, Fecasarm al·lega que el tancament és una mesura «arbitrària, ineficaç, desproporcionada, enganyosa i innecessària» i acusa la Generalitat de posar en risc milers de llocs de feina. 

A l’espera de la resolució del TSJC, Fecasarm espera que es «flexibilitzin» les mesures vigents perquè causa un «perjudici irreversible» a milers d’empreses i familiar, ja que l’adopció de la mesura «no ha vingut acompanyada de mesures compensatòries proporcionades al perjudici ocasionat», tal com s’havia compromès l’Executiu català mitjançant el seu vicepresident, Pere Aragonès.