Les previsions apunten que 'Theta' fregarà les Canàries

La tempesta tropical provocarà a partir de divendres un augment de les temperatures i podria deixar pluges diumenge

zentauroepp55829182 theta201112121641

zentauroepp55829182 theta201112121641 / Cortesia

1
Es llegeix en minuts
A. C. D.

La tempesta tropical ‘Theta’ continua amb pas ferm el seu avanç en direcció a Madeira, tot i que les últimes projeccions apunten que durant el cap de setmana podria variar la seva direcció cap a les Canàries, on diumenge vinent podria deixar algunes pluges i forts vents als cims de les illes més muntanyosos tot i que ja convertida en una depressió tropical. El que sí que implicarà serà un increment de les temperatures a partir de divendres, amb termòmetres que rondaran els 30 graus.

El Centre Nacional d’Huracans dels Estats Units apunta en la seva última previsió d’aquesta nit que ‘Theta’ avança des del centre de l’Atlàntic cap a Madeira amb vents sostinguts de 99 quilòmetres per hora i a una velocitat de 20 quilòmetres cada hora. En la predicció s’assenyala que la tempesta continuarà en rumb est, tot i que durant el seu camí anirà perdent força.

Canvi de rumb

Els pronòstics indiquen a un lleuger canvi de rumb cap a les Canàries a partir d’aquest cap de setmana, on podria arribar ja convertida en una depressió tropical amb un descens notable dels vents, per sota dels 70 quilòmetres per hora, i algunes precipitacions, sobretot a les illes més occidentals. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) no descarta vents «gaire forts» a partir de dissabte a la zona alta de la Isla Bonita i Tenerife.

Notícies relacionades

Els pronòstics indiquen un lleuger canvi de rumb cap a les Canàries a partir d’aquest cap de setmana, on podria arribar ja convertida en una depressió tropical amb un descens notable dels vents, per sota dels 70 quilòmetres per hora, i algunes precipitacions, sobretot a les illes més occidentals. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) no descarta vents «gaire forts» a partir de dissabte a la zona alta de la Isla Bonita i Tenerife.

‘Theta’ sí que implicarà un increment de les temperatures màximes, que a partir de demà vorejaran els 30 graus a les zones de costa.

Temes:

Pluges Canàries