Els metges demanen al Govern que no es precipiti a reobrir bars i restaurants

«Les ucis segueixen al límit. La carrera és de fons i la meta no són les festes de Nadal», avisa Jaume Padrós

-FOTODELDÍA- GRAFCVA9213. VALENCIA, 04/11/2020.- Los hospitales de la Comunitat Valenciana tienen ingresadas en las unidades de cuidados intensivos (UCI) en estos momentos a 204 personas con coronavirus, cifra que ya supera la mitad del pico que se alcanzó en la primera ola de la pandemia.En la imagen, personal sanitario atienden a un paciente en la Unidad de Cuidados Intensivos del Hospital La Fé de Valencia.EFE/ Juan Carlos Cárdenas

-FOTODELDÍA- GRAFCVA9213. VALENCIA, 04/11/2020.- Los hospitales de la Comunitat Valenciana tienen ingresadas en las unidades de cuidados intensivos (UCI) en estos momentos a 204 personas con coronavirus, cifra que ya supera la mitad del pico que se alcanzó en la primera ola de la pandemia.En la imagen, personal sanitario atienden a un paciente en la Unidad de Cuidados Intensivos del Hospital La Fé de Valencia.EFE/ Juan Carlos Cárdenas / Juan Carlos Cárdenas (EFE)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del  Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, i el cap de Medicina Preventiva de l'Hospital Clínic, l' epidemiòleg Antoni Trilla, han demanat aquest dijous al Govern que no es «precipiti» a aixecar restriccions, com el  tancament de bars i restaurants, porque «les ucis segueixen amb xifres al límit».

El Govern ha de decidir avui si prorroga o suavitza els tancaments de bars, restaurants, gimnasos, teatres, cines i centres comercials i esportius, sotmès a  fortes pressions  de tots els sectors, especialment de la restauració, que compten a més amb el suport de molts alcaldes.

La consellera  de Salut, Alba Vergés, té previst comparèixer a les 13.30 hores en conferència de premsa per anunciar els acords del Procicat quant al manteniment de les mesures restrictives que estan fent retrocedir la pandèmia a Catalunya.

«Les ucis segueixen amb xifres al límit, i pujant encara, i no podem col·lapsar el sistema sanitari, l'escut protector de la societat», ha escrit en el seu perfil de Twitter Padrós.

Segons el president del Col·legi de Metges de Barcelona, «probablement, des de l'inici de la pandèmia, aquest és el moment més difícil per als nostres governants en la presa de decisions». «No hi ha bola de vidre davant tanta incertesa. La carrera és de fons i  la meta no són les festes de Nadal. Demano prudència i que no ens precipitem», ha afegit Padrós.

Notícies relacionades

De la mateixa opinió és l'epidemiòleg Antoni Trilla, que, en una entrevista a Catalunya Ràdio, ha recordat que «des del punt de vista sanitari, encara estem a la cua dels pitjors dies» i que la pressió hospitalària continuarà sent «forta» encara durant setmanes.

Tot i que Trilla també ha demanat no precipitar-se, ha admès que  obrir les terrasses de bars i restaurants només al migdia -com proposa la Conselleria d'Empresa, enfrontant-se a l'opinió del Departament de Salut- tindria menys risc que els interiors, ja que a l'aire lliure hi ha menys perill de contagis.