Alcaldes del Baix Llobregat i l'Hospitalet (Barcelona) demanen al Govern reobrir bars i restaurants

bar-barcelona

bar-barcelona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un total de 17 alcaldes socialistes del Baix Llobregat i de l’Hospitalet han remès una carta al vicepresident del Govern, Pere Aragonès, en la qual reclamenl’obertura d’establiments d’hostaleria i restauració, amb procediments i limitacions que ajudin el control sanitari de les activitats, el seu aforament i la seguretat entre els treballadors i els usuaris.

A la carta, que va ser enviada el passat 9 de novembre i encara no ha tingut resposta, evidencien la seva preocupació per «la situació dramàtica que afronten els treballadors i les treballadores dels àmbits de la restauració i l’hostaleria. Els municipis del Baix Llobregat i l’Hospitalet estan patint de forma especial el tancament temporal de milers i milers d’establiments pertanyents a aquests sectors sense haver-los donat una alternativa de viabilitat que els ajudi a superar aquest període de dificultats».

A més, recorden que les restriccions afecten també la xarxa de proveïdors que hi arriben.

Des de les alcaldies alerten que «estem vivint la que és sens dubte la pitjor crisi sanitària, econòmica i social de les últimes generacions». I recorden que des de l’inici de l’emergència aquests municipis s’han posat a disposició de les diferents administracions per donar resposta a les noves necessitats resultants de la pandèmia, «entenent la necessitat de restriccions per doblar la corba de transmissió i contagis».

Notícies relacionades

Alhora, consideren: «Hem de ser capaços de coordinar l’obertura d’aquests establiments amb les restriccions actuals de mobilitat nocturna i confinament perimetrals de cap de setmana». Per això, es mostren segurs que «amb la voluntat i el consens de tots –administració i professionals del sector– es podran fixar els procediments i les limitacions que ajudin al control sanitari d’aquestes activitats, el seu aforament i la seguretat entre els treballadors i els usuaris».

A l’espera d’una resposta, diuen, per part de Pere Aragonès, «els alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat i l’Hospitalet es posen a disposició del Govern per treballar juntament amb diligència i rapidesa en la definició i aplicació de les disposicions que facin falta per a l’obertura immediata dels negocis amb la màxima seguretat».