declaracions polèmiques

YouTube suspèn un programa de Steve Bannon després de suggerir que posaria el cap de Fauci «en una pica»

«Eliminem aquest vídeo per violar la nostra política contra la incitació a la violència», ha dit el portaveu de la plataforma

Twitter ha decidit també cancel·lar «almenys durant una setmana» el compte de l'exassessor de Trump en aquesta xarxa social

eeuu-steve-bannon

eeuu-steve-bannon

2
Es llegeix en minuts

La plataforma de vídeos YouTube ha eliminat un dels programes de l’antic assessor polític de la Casa Blanca Steve Bannon, després de suggerir que «posaria el cap» d’Anthony Fauci «en una pica», mentre que la xarxa social Twitter ha suspès el seu compte oficial durant «almenys una setmana».

En l’última entrega del seu programa ‘War Room Pandemic’, que es pot veure en directe a través de YouTube, Bannon no només ha demanat l’acomiadament de Fauci, el principal responsable científic en la lluita contra el coronavirus als Estats Units, i de Christopher Wray, director de l’Oficina Federal d’Investigacions (FBI, per les seves sigles en anglès), sinó que els seus caps vn ser posats en unes piques a les portes de la Casa Blanca.

«M’agradaria tornar a aquells temps anteriors de l’Anglaterra dels Tudor, posaria els caps en piques, correcte, les posaria a les dues cantonades de la Casa Blanca com una advertència als buròcrates federals», ha dit durant un diàleg amb l’altre conductor del programa, Jack Maxey.

«Eliminem aquest vídeo per violar la nostra política contra la incitació a la violència», ha dit el portaveu de YouTube, Alex Joseph. «Continuarem vigilant mentre fem complir les nostres polítiques en el període postelectoral», ha informat l’agència de notícies Bloomberg.

Per la seva banda, Twitter ha decidit cancel·lar «almenys durant una setmana» el compte de Bannon en aquesta xarxa social, @Warroompandemic, al considerar que havia «violat» les regles d’ús de la plataforma, després de compartir aquest contingut a través d’ella.

Bannon, que va arribar a ser un dels més estrets col·laboradors de Trump, primer com el seu cap de campanya per a les eleccions presidencials del 2016 i després com a assessor polític de la Casa Blanca, va ser detingut, tot i que finalment posat en llibertat sota fiança el mes d’agost passat, després de ser acusat de frau i blanqueig de diners en el projecte de recaptació de fons per a la construcció del mur a la frontera amb Mèxic.

D’acord amb la Fiscalia del Districte Sud de Nova York, Bannon, el qual va abonar una fiança de 5 milions de dòlars (4,2 milions d’euros) per poder sortir de la presó, i els altres tres acusats «van orquestrar un esquema per defraudar centenars de milers de dòlars als donants» de la iniciativa ‘Nosaltres construïm el mur’.

Notícies relacionades

A través d’una campanya de ’finançament col·lectiu’ van recaptar més de 25 milions de dòlars dels quals, segons van dir «reiteradament», «no agafarien ni un centau per als seus salaris».

No obstant, els investigadors afirmen que Bannon va utilitzar més d’un milió de dòlars per pagar un dels implicats, Brian Kolfage, i centenars de milers de dòlars per a despeses personals.