A Nunavut

Primer cas de coronavirus registrat a la comunitat inuit del Canadà

Les autoritats acorden el confinament de la població i rastrejos per evitar la propagació

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

1
Es llegeix en minuts

El territori inuit del Canadà, Nunavut, ha registrat el primer cas de coronavirus des que es va declarar la pandèmia, segons ha revelat avui el director de salut pública Michael Patterson en un comunicat. El responsable mèdic ha anunciat que ja rastregen els contactes a la comunitat, i ha demanat el confinament de la població de Sanikiluaq i que «limitin el contacte amb altres residents, inclosos els membres de la família que no viuen a la mateixa casa», recull el mitjà informatiu Nunavut News. «És important que tothom segueixi les mesures de salut i que tots fem la nostra part per contenir ràpidament una possible propagació en la comunitat».

Notícies relacionades

El contagiat està en situació d’aïllament i tant ell com la seva família es troben bé. L’arribada del virus a la zona ha fet decidir les autoritats a restringir els viatges cap a i des de Sanikiluaq. Només els serveis d’emergència han de seguir oberts, i les botigues de queviures seguiran horaris reduïts. Els compradors han d’utilitzar la mascareta mentre són a les botigues. «Recordi que un cas confirmat no és motiu de pànic. Ens hem preparat per això i estem responent. Tots els nunavutensins han de continuar practicant el distanciament social, rentar-se les mans i quedar-se a casa si no es troben bé», va dir el primer ministre, Joe Savikataaq.

Bombolles de viatge

La irrupció del coronavirus al territori no canviarà, de moment, la vigència de les bombolles de viatge establertes amb els Territoris del Nord-Oest i Churchill, Manitoba. Les recomanacions sanitàries impliquen que qui sospiti que pot estar malalt ho comuniqui immediatament al centre de salut, sense anar-hi personalment, i que s’aïllin a casa durant 14 dies.