vall d'hebron

Investigadors associen la cefalea a una millor evolució de Covid-19

El mal de cap, juntament amb l'anòsmia (pèrdua de l'olfacte) i l'agèusia (pèrdua del gust), són símptomes neurològics freqüents que s'han associat al coronavirus

cefalea / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Un estudi de l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona ha descrit que la presència de cefalea en pacients amb Covid-19 podria indicar una millor evolució de la malaltia, ha informat el centre hospitalari en un comunicat.

La revista ‘Cephalalgia’ ha publicat els resultats de l’estudi en què s’han analitzat els símptomes i l’evolució de 130 pacients amb coronavirus que van arribar a urgències de l’hospital durant tres setmanes entre el març i l’abril.

La cefalea, juntament amb l’anòsmia (pèrdua de l’olfacte) i l’agèusia (pèrdua del gust), són símptomes neurològics freqüents que s’han associat a la Covid-19.

Els pacients que presentaven cefalea quan arribaven a urgències tenien una durada clínica de Covid-19 aproximadament una setmana més curta: uns 24 dies en total en els casos amb mal de cap, mentre que en els casos sense cefalea la durada mitjana era d’uns 31 dies.

«Sembla clar que la presència de cefalea és un factor de bon pronòstic de Covid-19 i podria servir per predir la seva evolució», ha destacat la cap del grup de cefalea i dolor neurològic del VHIR, Patricia Pozo.

Els investigadors han matisat que l’estudi «presenta algunes limitacions», ja que es tracta d’una sèrie hospitalària que no inclou casos gaire greus de la malaltia ni gaire lleus.

Notícies relacionades

No obstant, han defensat que «és necessari estudiar en profunditat» l’associació de la cefalea amb la Covid-19 per entendre l’evolució de la malaltia i millorar-ne el tractament.