A BASE D'IMANTS

Un asturià crea una mascareta magnètica que funciona sense gomes

El model, que només és vàlid per a les FPP2, també s'adapta a les muntures de les ulleres i evita que aquestes s'entelin

foto

foto

1
Es llegeix en minuts
Laura Cañabate

L’asturià Daniel Alagüero ha creat una mascareta magnètica que funciona sense gomes. El prototip de mascareta funciona amb un sistema d’imants ubicats al pont del nas i la barbeta, i es pot unir a les ulleres. El model de mascareta només és vàlid per a les mascaretes FPP2, ja que han de tenir certa rigidesa en l’estructura per poder-hi incorporar els imants.

L’inventor explica que no modifica el teixit de la mascareta, només la manera de col·locar-la. L’ajust és igual que si tingués gomes, i variarà segons la posició i la inclinació dels imants.

Com sorgeix la idea

La idea d’inventar una mascareta en la qual les gomes no fossin necessàries, va sorgir després de sortir del confinament i haver de treballar les vuit hores amb la mascareta posada.

Segons explica Alagüero en unes declaracions a la cadena SER, «el primer prototip eren unes ulleres de sol i una mica de cinta aïllant, posant en l’horitzó una mascareta». La seva dona va ser la que li va proposar la idea dels imants, ja que tots els sistemes de fixació que provava no funcionaven.

Opcions de la mascareta

La mascareta magnètica presenta tres opcions diferents adaptades a les necessitats de cada persona

La primera opció és per a aquells que utilitzen ulleres. El format incorpora dos imants a la muntura de les ulleres i dos més adherits a la mascareta. Aquesta funció evita que els vidres s’entelin. La segona opció està pensada per a persones que no porten ulleres. Únicament porta dos imants al nas i un a la barbeta, implantats a la mascareta i a una tira nasal o un esparadrap d’alta qualitat quirúrgica. L’última opció està pensada per a personal sanitari, i en aquesta els imants són molt més grans i permeten més estabilitat. 

Llançament al mercat

Notícies relacionades

De moment dues empreses s’han interessat per la mascareta: una de catalana que fabrica imants i una altra d’asturiana que es dedica a la producció de mascaretes. El Daniel explica que li van preguntar si la mascareta estava homologada, perquè hi ha «por de no passar els tests d’Indústria o Sanitat». Al tractar-se de les mascaretes FPP2, el teixit no té cap canvi, de manera que la mascareta passaria les proves.

A més, explica que el cost de fabricació de la mascareta és el mateix que una de gomes, ja que l’únic canvi que s’hauria de fer és afegir els imants a les xapes del nas.