Polèmica

L'OMS investiga el sacrifici de milions de visons a Dinamarca pel coronavirus

El govern danès va prendre la mesura al·legant que era per prevenció per evitar contagis en la població

Minks are seen at Hans Henrik Jeppesen’s farm near Soroe, after government’s decision to cull his entire herd due to coronavirus disease (COVID-19), Denmark November 5, 2020. REUTERS/Jacob Gronholt-Pedersen

Minks are seen at Hans Henrik Jeppesen’s farm near Soroe, after government’s decision to cull his entire herd due to coronavirus disease (COVID-19), Denmark November 5, 2020. REUTERS/Jacob Gronholt-Pedersen / JACOB GRONHOLT-PEDERSEN (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va comunicar aquest dijous que ha contactat amb les autoritats de Dinamarca per esbrinar detalls del sacrifici previst de milions de visons després que s’hagués detectat en aquests animals una mutació del coronavirus.

«Estem al corrent de les informacions des de Dinamarca sobre diverses persones infectades de coronavirus per visons, amb alguns canvis genètics en el virus», va tuitejar l’OMS, que té l’oficina regional europea a Copenhague

. «Estem en contacte amb les autoritats daneses per esbrinar més sobre aquest esdeveniment», afegeix l’agència de les Nacions Unides.

La primera ministra danesa, Mette Frederiksen, va anunciar aquest dimecres que fins a 17 milions d’aquests animals seran sacrificats i que la mesura s’ha pres per precaució i per responsabilitat cap als danesos i a la població de tot el món.

Les autoritats daneses van informar de dotze casos de coronavirus amb una mutació en humans que va ser trobada en cinc casos de granges de cria de visons –dels quals Dinamarca és el productor mundial més gran– del nord del país.

Notícies relacionades

Frederiksen va dir que el Govern té dades sobre aquesta mutació que indiquen que debiliten la capacitat del cos humà per crear anticossos, fet que podria posar en entredit l’efectivitat de les vacunes que actualment es desenvolupen contra la Covid-19.

Els visons que se sacrificaran per aquesta raó estan distribuïts en unes mil granges i les autoritats daneses han avançat que la implementació de la decisió és «una iniciativa complexa».