contra l'estat d'alarma

Interior, Policia, Guàrdia Civil i les autonomies es conjuren per evitar disturbis negacionistes

La cita es va celebrar per videoconferència i hi van participar els consellers de Catalunya, País Basc i Navarra

GRAF2036. LOGROÑO, 31/10/2020.- Unos 150 radicales, muchos de ellos jóvenes, han protagonizado esta tarde-noche disturbios en el centro de Logroño, donde han cruzado y quemado contenedores, han tirado piedras y botellas de crisital a la Policía y han cortado el tráfico en las cercanías del Ejecutivo riojano y de la Delegación del Gobierno en La Rioja. En la imagen, agentes antidisturbios intentan controlar la zona. EFE/Raquel Manzanares

GRAF2036. LOGROÑO, 31/10/2020.- Unos 150 radicales, muchos de ellos jóvenes, han protagonizado esta tarde-noche disturbios en el centro de Logroño, donde han cruzado y quemado contenedores, han tirado piedras y botellas de crisital a la Policía y han cortado el tráfico en las cercanías del Ejecutivo riojano y de la Delegación del Gobierno en La Rioja. En la imagen, agentes antidisturbios intentan controlar la zona. EFE/Raquel Manzanares / RAQUEL MANZANARES (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Ministeri de l’Interior va fer ahir una reunió al màxim nivell amb la participació de comandaments de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i dels consellers de les comunitats autònomes que tenen policies pròpies amb l’objectiu d’«abocar-se en la prevenció dels possibles disturbis que puguin continuar protagonitzant» en els pròxims dies alguns «criminals» que protesten amb «consignes buides» contra l’estat d’alarma per prevenir el contagi de coronavirus.

De la reunió ha donat compte el secretari d’Estat de Seguretat, Rafael Pérez, en la seva compareixença en la Comissió d’Interior en el Senat per parlar de les línies generals del departament. En concret, ha dit que es va fer ahir una «reunió de coordinació» i que va comptar amb la participació del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, així com amb «alts representants de les policies autonòmiques».

Notícies relacionades

Segons detallen altres fonts coneixedores de la reunió consultades per Europa Press, la cita es va celebrar per videoconferència i hi van participar els consellers de Catalunya, País Basc i Navarra, així com alts caps de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

Com ja va fer dimarts el ministre Grande-Marlaska, el secretari d’Estat ha desvinculat de moment aquestes protestes amb partits polítics. «Alguns volen fer referència a si són d’una determinada ideologia o altra», ha comentat Rafael Pérez, demanant deixar treballar els serveis d’intel·ligència, que tenen com a objectiu detectar aquestes persones, que ha definit com a «criminals que segueixen consignes buides i amb l’única intenció d’alterar l’ordre públic i causar mal».